Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino najava

Oskarovac Denzel Washington u akcijskom trileru „Pravednik“

Kino hit ˝Pravednik˝
PR FOTO
28.08.2014.
u 16:22

Dosta vam je super - junaka? Od 25. rujna upoznajte ˝Pravednika˝

Redatelj Antoine Fuqua i glumac Denzel Washington nakon super-uspješnog akcijskog trilera „Dan obuke“ za koji je Washington osvojio svoju drugu nagradu Oscar u karijeri (prvu za glavnu mušku ulogu) ovog rujna, nakon više od 10 godina, ponovno udružuju snage na velikom platnu u akcijskom spektaklu „Pravednik“! Temeljen na istoimenoj televizijskoj seriji u akcijskom trileru „Pravednik“ glavne su uloge uz Washingtona ostvarili Chloe Grace Moertz, Marton Csokas, David Harbour, Bill Pullman i Melissa Leo.

Denzel Washington je Robert McCall, bivši pripadnih specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru u Bostonu. Međutim, nakon što se samovoljno vrati iz mirovine kako bi spasio mladu djevojku Teri (Moertz), pronaći će se suočen licem u lice s nasilnički nastrojenim ruskim mafijašima. Kako vrijeme odmiče i kako se on bori protiv onih koji nemilosrdno i brutalno napadaju nemoćne i slabije od sebe u McCallu se nanovo rađa želja za pravdom. Ako netko ima problem i ako je taj problem za tu osobu teško savladiv i ako se nema kome drugome obratiti, McCall će doći u pomoć... jer on je Pravednik.

Scenarij je napisao Richard Wenk („Plaćenici 2“), a sam je film temeljen na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitirala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi glumila Melissa Leo – glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Premda je u originalu lik prostitutke Teri bio napisan za stariju glumicu, mlada Chloe Grace Moertz toliko je impresionirala redatelja Fuquu da ju je odmah angažirao i promijenio godine njezinog lika u puno mlađe.

Akcijski triler „Pravednik“ u domaća kina i IMAX stiže 25. rujna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije