navigacija Zvijezde 70
Dirljiv susret

Nika Rogar: Angelina Jolie mi je dala nadu, ona je moj anđeo

Jedanaestogodišnja Nika Angelinu je upoznala u Zagrebu, a slavna glumica tada joj je rekla da će je upoznati sa svojom djecom

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

– Angelina Jolie mi je prišla, toplo me pogledala, poljubila me i upitala kako sam. Rekla mi je da me voli i da me želi upoznati sa svojom djecom. Ona je jako dobra osoba – veselo se prisjetila 11-godišnja Nika Rogar dirljiva susreta s najdražom hollywoodskom glumicom na zagrebačkoj premijeri njezina filma “U zemlji krvi i meda”. A. Jolie je, dodaje Nika, primijetila i da nosi omiljenu majicu Hello Kitty.

– Rekla mi je da i njezine kćeri vole Hello Kitty. Primijetila je sve na meni – pohvalila je glumicu. Iako se, nastavlja, kratko družila sa zvijezdom, kaže da će taj susret pamtiti cijeli život.

– Angelina mi je dala energiju i nadu da ću se izliječiti. Ona je moj anđeo zaštitnik. Ona je meni najljepša glumica na svijetu i uživo je još ljepša – rekla je djevojčica.

Nika boluje od cerebralne paralize. Pri porođaju ostala je bez kisika zbog čega ima motorička oštećenja. Nika je u invalidskim kolicima i potrebna joj je stalna njega i skrb majke Nensi Rogar (43). No unatoč bolesti, Nika je vedra i vesela učenica petog razreda zagrebačke Osnovne škole Savski gaj. U razredu je omiljena jer je uvijek nasmijana. Najdraži su joj predmeti engleski i hrvatski jezik. Uživa igrati se sa psićem Tobijem. S najboljom se prijateljicom Amandom najviše voli igrati na kompjutoru i slušati Justina Biebera. Nika nam je sramežljivo otkrila da od drugog razreda ima simpatiju. Obožava ići s majkom u kina i kazalište. Gospođa Nensi Rogar se svaki dan bori da je osposobi za život. Bila je odgojiteljica u vrtiću, ali zbog Nike odlučila je napustiti posao kako bi joj se potpuno posvetila.

– Nika je silno borbena djevojčica. Nada se, kao i ja, izlječenju. No, na žalost, nemam dovoljno novca niti kontakata da joj omogućim pretrage u Švicarskoj. U Hrvatskoj ono što nam se nudi, a to je fizikalna terapija, nije dovoljno da joj se pomogne ili barem olakša život – govori majka. Nensi je oduševila Angelina jer nije očekivala da jedna takva svjetska zvijezda primijeti ljude oko sebe. Očarala ju je, kaže, dobrota i jednostavnost. Nika ne gubi nadu u izlječenje i kaže da u životu ima samo jednu želju:

– Da jednom sa svojom najboljom prijateljicom Amandom bez mamine pomoći mogu prošetati parkom. Samo to – istaknula je Nika. Djevojčici je potreban i novi ležaj za kadu i stajalica što ukupno košta 18.000 kuna, a majka nema dovoljno novca da joj to priušti. Dobrovoljni prilog čitatelji Večernjeg lista mogu uplatiti na žiroračun Privredne banke 2340009-3102176564.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija