Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saga se nastavlja

Ni u nedjelju Nives Celzijus neće dobiti svoga Kiklopa

nives celzijus
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.12.2013.
u 12:49

Odvjetnik Nives Celzijus nakon 15. prosinca pokrenut će zahtjev za ovrhu

Kiklop-saga se nastavlja. Ni pet godina nakon što je Nives Celzijus osvojila nagradu Kiklop u kategoriji Hit godine, kipić nije na njezinoj polici, a čini se još neko vrijeme neće ni biti. Iako je Općinski sud u Puli naložio Udruzi Sa(n)jam knjige da najkasnije do nedjelje 15. prosinca održi dodjelu nagrade Kiklop u kategoriji Hit godine za 2008. u Domu hrvatskih branitelja u Puli, na kojoj će autorici knjige “Gola istina” Nives Celzijus i izdavaču knjige Premier Media dodijeliti skulpturu “Kiklop”, to se – neće dogoditi.

Čekaju sud

Naime, Sajam knjiga žalit će se na rješenje suda i na taj način izbjeći da u sklopu svečanosti u nedjelju Nives Celzijus dodijeli njezinu skulpturu. Magdalena Obradović-Vodopija, direktorica Sajma knjiga, nije htjela komentirati slučaj i uputila nas je na njihova odvjetnika.

Odvjetnik Rudolf Frančula objasnio nam je da nagrada u nedjelju neće biti dodijeljena Nives Celzijus.

– Mi na ovo rješenje ulažemo žalbu. Sud tu žalbu može prihvatiti ili odbaciti. U slučaju da sud odbaci našu žalbu na ovo rješenje, mi ćemo postupiti prema njihovoj odluci – rekao nam je Frančula. Dodao je da nije riječ o hitnom procesu te da se ne zna kada će Županijski sud odgovoriti na njihovu žalbu. Dakle, ne zna se ni kada će Nives Celzijus dobiti svoju statuu.

Veća kazna

Odvjetnik druge strane Srđan Simić odbacuje navode odvjetnika Frančule.

– Prema članku 50. Ovršnog zakona, žalba na ovršno rješenje ne odgađa njezinu provedbu. Dakle, ako se do nedjelje rješenje ne provede, predat ću zahtjev za ovrhu – kaže Simić i nastavlja: – U sklopu ovog rješenja samo je prijetnja da se, ako se rješenje ne provede, Sajam knjiga i gospođa Vodopija mogu kazniti sa 50.000 kuna, odnosno Magdalena Obradović-Vodopija sa 5000 kuna.

Ako se do nedjelje ne provede rješenje, ja ću od suda tražiti novi rok i novu kaznu, koja će biti veća. Tako idemo do najviše moguće novčane kazne, koja za Sajam knjiga iznosi 100 tisuća kuna, a za gđu Vodopiju 10 tisuća kuna ili dok ne provedu rješenje, što god bude prije – objasnio je Simić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije