Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Bošnjakinja Arminka Helić?

Nekad konobarica, danas moćna političarka koja upravlja Angelinom Jolie

Angelina Jolie and William Hague in SarajevoAngelina Jolie accompanied by First Secretary of State, William Hague in Sarajevo. The actress, a special envoy of the United Nations High Commissioner for Refugees, met Mr Hague at his offices in London this mo
Foto: Wenn/Pixsell
1/6
30.09.2016.
u 11:00

Žena koja stoji iza rastave Brada i Angeline rođena je u Gračanici, 1992. iz BiH bježi u London, postaje savjetnica ministara, a ubrzo i barunica

Strasti zbog rastave Brada Pitta i Angeline Jolie ne jenjavaju, a prema tvrdnjama britanskog Daily Maila, Brad je želio da mu Angelina pruži još jednu priliku. U tome su ga navodno spriječile njezine bliske prijateljice, među kojima je i Arminka Helić, 48-godišnja barunica i britanska političarka rođena u Bosni i Hercegovini.

U braku s dvije političarke

Naime, glumica je unajmila Arminku i političarku Chloe Dalton kako bi joj bile savjetnice, s obzirom na njihovo političko iskustvo, što je navodno i bio glavni razlog svađa glumačkog para.
– Brad je bio bijesan zbog Arminkinih odluka koje su utjecale na Angelinin politički imidž. Svuda je putovala s njima te ispirala Angelini mozak, a najviše ga je uzrujalo što je zahtijevala da otpusti osoblje koje je kod njih radilo godinama – rekao je izvor za britanski The Sun, dok je jedan od prijatelja glumaca izjavio:


– Uvijek su zajedno donosili odluke, a sada je odjednom Angelina odlučivala o njihovu životu sa svoje dvije savjetnice. Arminka je, naime, ubrzo postala jedna od Angelininih najbližih prijateljica i stalno boravila u njihovoj kući, zbog čega je Brad imao osjećaj da je oženjen političarkom, a ne glumicom.
No tko je zapravo Arminka Helić?

Rođena je u Gračanici, diplomirala je engleski jezik i književnost na fakultetu u Sarajevu, a početkom rata, 1992., otišla je živjeti u London. Izbjeglički život počela je kao konobarica, no ubrzo je upisala studij međunarodne povijesti.

Nakon što je dobila britansko državljanstvo, odlučila se ozbiljno baviti politikom te od 1999. profesionalno radi za britanske konzervativce. Godine 2005. počela je raditi kao savjetnica Williama Haguea, koji je tada postao ministar vanjskih poslova Britanije, a ubrzo je postala šefica kabineta.


Arminka je s Hagueom 2012. prvi put posjetila Balkan i tada šefa upoznala s Angelinom Jolie, koja je u to vrijeme snimala film “U zemlji krvi i meda”. Tada su pokrenule kampanju za sprečavanje seksualnog nasilja u ratu i otada su počele sve više vremena provoditi zajedno. Srebrenicu su posjetile dvije godine kasnije. 
William Hague 2014. dao je ostavku i predložio vladi Davida Camerona da među deset kandidata Konzervativne stranke za članove Doma lordova bude i Arminka Helić.

Utjecajna konzervativka

Odlukom kraljice Elizabete II., Helić je 2014. postala barunica, treća žena muslimanka iz Konzervativne stranke među 850 lordova Njezina Veličanstva. Na inauguraciji u Westminsterskoj palači bila je i njezina prijateljica Angelina Jolie. The Daily Telegraph uvrstio je Arminku među 100 najutjecajnijih britanskih konzervativaca 2014. Daily Mail piše kako je Arminka ključna figura u Angelininu timu nakon što se glumica odlučila rastati.


Upravo je Arminka bila s Angelinom 15. rujna kada je objavljeno da je predala zahtjev za rastavu braka i zatražila skrbništvo nad njihovo šestero djece, a izvori bliski paru tvrde kako je glavni razlog razvoda Bradovo ponašanje te konzumiranje alkohola i marihaune, nerijetko i pred djecom. Jolie za odanost plaća Arminki 350 tisuća eura godišnje.

>> Američki tabloid tvrdi: Pitt je u Šibeniku prevario Angelinu sa seksi Hrvaticom

Komentara 6

KB
kbr
11:55 30.09.2016.

jeftina neka "prijateljica"

SX
sudbina x
14:25 30.09.2016.

Uzalud joj bogatstvo kad nema ništa u glavi. samo ju oderi Armina. Bolje i ti nego Šerbedžija. Izgleda da su joj balkanci sudbina,zla sudbina...

Avatar Propaganda
Propaganda
12:06 30.09.2016.

bilo kuda balkanci svuda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije