Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turneja

Nakon spektakla s Bocellijem, zbor Ivan Goran Kovačić osvaja Izrael

Zbor Ivan Goran Kovačić
PR FOTO
09.12.2014.
u 15:28

Nakon što je nastupom u Areni Zagreb uveličao spektakularni koncert talijanske zvijezde Andree Bocellija, akademski zbor Ivan Goran Kovačić kreće u osvajanje Izraela.

Goranovci su na ovo atraktivno devetodnevno gostovanje otputovali u nedjelju, 7. prosinca, na poziv izraelskog simfonijskog orkestra i njihovog osnivača i dugogodišnjeg dirigenta Noama Sheriffa.

- S maestrom Sheriffom smo se upoznali sredinom studenoga, kada je došao u Zagreb održati klavirske probe. Tijekom boravka ćemo nakon dva dana intenzivnih proba s orkestrom imati četiri večernja koncerta. Jedan u Israeli Operi u Tel Avivu i još tri u Rishon Lezionu, gdje je sjedište orkestra, rekla je uoči putovanja predsjednica zbora Marija Štanfel.

Točno 128 Goranovaca pjevat će u Izraelu Osmu simfoniju (Simfonija tisuća) Gustava Mahlera, jedno od najopsežnijih dijela vokalno-instrumentalnog repertoara. Do suradnje s izraelskim dirigentom došlo je zahvaljujući proljetnim izvedbama Beethovenove IX. simfonije, kada je zbor IGK nastupao sa Zagrebačkom filharmonijom i maestrom Dmitrijem Kitajenkom. Impresivan nastup oduševio je suradnike maestra Sheriffa i doveo do sadašnje turneje.

Predsjednica zbora Štanfel ističe kako su Goranovce za turneju, po običaju, pripremili umjetnički voditelj, dirigent Luka Vukšić i asistent dirigenta, Veton Marevci, koji ujedno pjeva u tenorskoj dionici. Dodajmo kako je između koncerata planiran slobodan dan, koji pjevači iz Hrvatske namjeravaju provesti u Jeruzalemu ili u posjeti nekim drugim zanimljivostima Izraela. Ovakva turneja u Izrael je u svakom slučaju prilika koja se rijetko pruža nekom hrvatskom, k tome i amaterskom zboru. Goranovci će ju iskoristiti za što bolju promociju svoje domovine.

>>Rumunjska diva u humanitarnoj akciji

>>Koncert za djecu bez roditeljske skrbi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije