Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obožavatelji tuguju

Preminula još jedna legenda 'Zvjezdanih staza'

grace lee whitneyx
Foto: Screenshot
1/3
04.05.2015.
u 18:44

Mjesec dana nakon što je obožavatelje ''Zvjezdanih staza'' potresla vijest o odlasku legendarnog Mr. Spocka, stigla je još jedna tužna vijest.

Ovo je definitivno tužna godina za obožavatelje znanstveno-fantastične serije ''Zvjezdane staze''. Glumica Grace Lee Whitney, koja je u originalnoj TV seriji ''Zvjezdane staze'' utjelovila Yeoman Janice Rand, preminula je u 86. godini, mjesec dana nakon Leonarda Nimoya, poznatijeg kao Mr. Spock.

Slavna glumica koja je golemu popularnost stekla glumeći u jednoj od najpoznatijih franšiza preminula je prirodnom smrću u svom domu u Kaliforniji 1. svibnja, potvrdila je njena obitelj.

Whitney je igrala Yeoman Janice Rand u prvih osam epizoda serije prije nego što je njen lik izbačen iz serije. Osim u TV seriji, pojavila se i u filmskom serijalu "Zvjezdane staze" (1979.), "Zvjezdane staze III: Potraga za Spockom" (1984.), "Zvjezdane staze IV.: Putovanje kući" (1986) i "Zvjezdane staze VI.: Neotkrivena zemlja" (1991.).

Tijekom svog života Grace Lee Whitney vodila je bitku s ovisnosti o alkoholu koju je uspješno savladala. Posljednjih 35 godina Whitney se posvetila ovisnicima koje je pokušavala izvesti na pravi put na osnovi svog iskustva.

Njena biografija ''The Longest Trek: My Tour of the Galaxy'' objavljena je 1998., a u njoj, osim o dogodovštinama iz ''Zvjezdanih staza'', otvoreno progovara i o borbi protiv ovisnosti o alkoholu i drogi.

Shrvani obožavatelji od sjajne glumice oprostili su se putem društvenih mreža.

>>Preminuo legendarni Mr. Spock iz Zvjezdanih staza

>>I NASA je zahvalila Leonardu Nimoyu na vječnom nadahnuću

Komentara 3

GL
Glista
00:51 05.05.2015.

"Kirk to Enterprise... Scotty, beam me down a six-pack and yeoman Rand"

DU
Deleted user
19:22 04.05.2015.

vec procito u daily mailu

Avatar dosadni
dosadni
20:30 04.05.2015.

umrla u cvijetu mladosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije