Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na dražbi do 26. veljače

Na eBayu se prodaje gitara Kurta Cobaina

Kurt Cobain
Foto: Pixsell
1/2
17.02.2017.
u 11:27

Nathan Fasold, kolekcionar i aktualni vlasnik gitare kaže da "je već godinama nitko nije svirao, no na njoj se vide znaci korištenja, osobito s obzirom na to da je Cobain bio ljevoruk, iako se oko tog podatka lome koplja

Gotovo 20 godina nakon smrti legende grungea, Kurta Cobaina, frontmana grupe Nirvana, na eBayu se na prodaju nudi gitara koja mu je nekoć pripadala, pišu američki mediji. 

Cobain je gitaru Hagstrom, model Blue Sparkle Deluxe kupio 1992., a njegova supruga Courtney Love instrument je poklonila zajedničkom prijatelju.

Nakon Cobainove smrti 1994., gitara je završila u rukama kolekcionara iz Portlanda. 

Nathan Fasold, kolekcionar i aktualni vlasnik gitare kaže da "je već godinama nitko nije svirao, no na njoj se vide znaci korištenja, osobito s obzirom na to da je Cobain bio ljevoruk, iako se oko tog podatka lome koplja.

Naime, neki tvrde da se na sviranje instrumenta lijevom rukom odlučio kako bi još više istaknuo svoj nekonformizam. Ovo je istinska relikvija jedne glazbene ikone.

Deset posto od prodaje namijenjeno je portlandskoj karitativnoj udruzi Transition Projects koja svake godine pomaže više od 10.000 beskućnika kojima se osigurava smještaj u američkom Oregonu.

Instrument se nudi na dražbi na eBayu od 16. do 26. veljače, a za zainteresirane potencijalne kupce link je: eBay.com/KurtCobainGuitar

>>Šalio se ili ne? Kurt u poruci 'popljuvao' Courtney jer troši novac na drogu

>>ZagrebDox: Biografski dox otkriva nepoznato o poznatima​

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije