Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostala bez vize

Misici zabranili odlazak na izbor za Miss svijeta zbog 'neprimjerenog' javnog istupa

anastasia lin
Foto: Anastasia Lin/Facebook
1/5
27.11.2015.
u 07:18

-Kineske vlasti nisu objasnile zbog čega ne mogu nastaviti putovanje. Smatram da me žele spriječiti u sudjelovanju u natjecanju zbog političkih razloga. Na ovaj me način kažnjavaju zbog mojih uvjerenja te me žele spriječiti da i dalje govorim o ljudskim pravima- stoji u Lininu priopćenju.

Kandidatkinji za natjecanje za Miss svijeta Anastasiji Lin, Kanađanki porijeklom iz Kine u onemogućen je ulazak u zrakoplov i nastavak putovanja iz Hong Konga u kinesko ljetovalište Sanyju gdje se održava finale natjecanja da bi je se, kako je kazala, kaznilo što je javno progovorila o kršenju ljudskih prava u toj zemlji.

Anastasia Lin, glumica iz Toronta koja je u svibnju izabrana za Miss Kanade nije uspjela dobiti vizu prije dolaska na završno natjecanje koje se ovaj tjedan održava u Sanyji na južnome kineskom otoku Hainanu. Lin tvrdi da je bez obzira na to pokušala ući u zemlju u skladu s pravilom po kojemu je kanadskim državljanima omogućeno dobivanje vize po dolasku u Sanyju.

Nakon carinske kontrole u Hong Kongu nije joj dopušten ukrcaj na let za Sanyju, rekla je njezina prijateljica Caylan Ford. -Kineske vlasti nisu objasnile zbog čega ne mogu nastaviti putovanje. Smatram da me žele spriječiti u sudjelovanju u natjecanju zbog političkih razloga. Na ovaj me način kažnjavaju zbog mojih uvjerenja te me žele spriječiti da i dalje govorim o ljudskim pravima- stoji u Lininu priopćenju.

Lin koja je u Kanadu doselila kad joj je bilo 13 godina, u srpnju je pred nadležnim kongresnim odborom svjedočila o ubojstvu desetaka tisuća pripadnika Falun Gonga, čiji su se organi navodno prodavali za transplantaciju.  Kazala je i da su, nakon što je osvojila titulu Miss Kanade, kineski agenti posjetili njezina oca, koji još uvijek živi u Kini, očigledno je nastojeći ušutkati.

Iako nije dobila poziv od organizatora natjecanja, zbog čega nije uspjela ishoditi kinesku vizu, odlučila je otputovati, nadajući se da će vizu dobiti po dolasku u Sanyju.

>>Posada Croatia Airlinesa iznenadila Miss Hrvatske

>>U Kinu nosim posvećeni križ, dar Anice Kovač

Komentara 6

PA
palianj
09:08 27.11.2015.

Kineskinja miss Kanade, ošo ovaj svijet u k...c.

SA
samoborka
08:05 27.11.2015.

Miss koja se zalaze za ljudska prava.. Moze li ofucanije?

DU
Deleted user
11:02 27.11.2015.

Nemojte da vas cudi sto su Kanadani izabrali Kineskinju za miss, naime sad su cak dosli sa idejom da ce iz Sirije uvozit samo LGBT izbjeglice (izricito ne zele normalne muskarce ili zene). Pametnom dosta :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije