Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
55 godina karijere

Miro Ungar: Uvijek pjevam u automobilu da susjedi ne pate

miro ungar
20.02.2012.
u 09:00

Glas čuva grgljanjem propolisa i ispijanjem kalcija, pomlađuje ga 42 godine mlađa supruga Sara, a šarmer će se na koncertu i presvlačiti

– Ma sve je spremno! Što se zna, poslije toliko godina na sceni, jednostavno se zna! – ispričao je raspoloženi Miro Ungar prije večerašnjeg koncerta u zagrebačkom Glazbenom zavodu kojim će proslaviti 55 godina karijere. Naime, upravo na tom mjestu 26. listopada 1956. prvi je put zapjevao s legendarnom grupom 4M za koju opravdano tvrdi da je prvi "boy band" ovih prostora. Ipak, iako je znanje tu, 75-godišnjak se drži nekih sebi dragih rituala.

Zanemario tenis

– Pjevam u automobilu. To mi je najomiljenije mjesto za treniranje svojeg gromkog glasa, samo tako nikome ne smetam i susjedi ne pate – počeo je Miro i nastavio:

– Malo sam zanemario tenis pa lopticu nisam udario već tjedan dana kako ne bih prije koncerta navukao prehladu. Popodne ću malo ponoviti tekstove, a glas ću osvježiti iskušanim receptom, grgljanjem propolisa i ispijanjem kalcija. Nekoć davno probao sam piti sirova jaja, ali nisam nastavio jer nije bilo nikakva učinka. Inače, zdravstveno se nemam na što žaliti. Iako, kao horoskopski Bik sklon sam problemima s bronhijima, ali trenutačno nemam ni s njima problema.

Propjevao s Rezikom


Koncert će otvoriti izvedbom pjesme “Love Is A Many Splendid Things”. Istu pjesmu pjevao je u Zavodu i 1956., a slijedi glazbena retrospektiva za koje će se vječiti zagrebački šarmer dvaput i presvući.

– Za svako poluvrijeme imam novi dres! – rekao je sretno i objasnio:

– Na pozornicu ću izaći u crnom odijelu Hugo Boss, a poslije ću se presvući u bijeli sako Ralpha Laurena, svog najdražeg dizajnera.

Njegova četvrta supruga, 42 godine mlađa Sara, velika mu je potpora i zadužena je za organizaciju koncerta i pozivnice, ali i za to da ga obrani kada na njega navale druge žene i obožavateljice. Naravno, s time se Miro samo našalio jer već deset godina, koliko su Sara i on zajedno, dokazao je da vidi samo nju.

– Ona me pomlađuje svojom energijom, kulturom i mentalitetom i na istoj smo valnoj dužini, ali lagao bih kada bih rekao da nije ljubomorna – kazao je Miro.

Inače, Miru Ungara kojeg smo lani gledali i u showu “Ples sa zvijezdama” u kojem je bio najstariji natjecatelj ikada, počeo je pjevati kao petogodišnjak. Tada mu je partnerica u duetu bila njihova kućna pomoćnica Rezika. Kao 17-godišnjaka, kad je počeo obilaziti plesnjake, obuzela ga je strast prema rocku i odlučio je cijeli život biti glazbenik. To je učinio i čini i danas, a za one koji ga neće danas gledati u dvorani, snimku koncerta stavit će na YouTube

Ključne riječi

Komentara 20

BM
Boris Markovic
13:46 20.02.2012.

@Nelica: I ti iznenadjujes mene. Ti si prva zena koju sam upoznao u zivotu da tako misli o sopingu.

BM
Boris Markovic
15:00 20.02.2012.

@Nelica: Molim te da shvatis moj promasaj kao kompliment. Za mene, ti si zena u najboljim godinama. Zelim ti puno srece i ljubavi u zivotu. Sve najbolje.

BM
Boris Markovic
11:46 20.02.2012.

@Nelica: Mi stariji Srbi volimo da kazemo \"Bez starca, nema udarca\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije