Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulturna ponuda dubrovnika

Britanski glumci u glavnim ulogama dubrovačkog Midsummer Scene festivala

midsummer festival
Foto: PR FOTO
1/5
22.05.2015.
u 10:52

Podsjetimo, drugu godinu zaredom, u Dubrovniku će se održati festival Midssummer scene koji je pravo osvježenje kulturne ponude Hrvatske

Britanske glumačke zvijezde Helen Millar i Jason Eddy predvode sjajan cast jedinstvenog kazališnog festivala Midsummer Scene koji se održava na prekrasnoj tvrđavi Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja. Premijerno će se izvesti “Na tri kralja ili Kako hoćete”, Shakespeareova najpoetičnija komedija koja se bavi identitetom i načinom na koji nas preobražava ljubav. Tri kralja datum su kada završavaju božićne svetkovine, a to je dodatni poticaj svim likovima da pokušaju uhvatiti osobu u koju su zaljubljeni.

Glumica Helen Millar dobitnica je nagrade Alan Bates za najbolju mladu glumicu te je nominirana i za Off West End nagradu za predstavu Doručak s Emmom. Glumila je u hit predstavi Pygmalion G.B.Shawa na West Endu u kojoj joj je partner bio popularni glumac Rupert Everett. Uz brojne kazališne predstave, poznata je i po ulogama u najpopularnijoj engleskoj TV seriji Eastenders.

Hrvatskoj će se publici zasigurno svidjeti atraktivan glumac Jason Eddy koji je glumio u Shakespearovom Globe kazalištu u predstavi Antony&Cleopatra. Između ostalog glumio je u kazalištu Polka, Vivo te u filmovima Forgotten Man, Persona, The Woman and the Machine i drugima.

Podsjetimo, drugu godinu zaredom, u Dubrovniku će se održati festival Midssummer scene koji je pravo osvježenje kulturne ponude Hrvatske, a izvedbama na engleskom jeziku predstave su zanimljive svim turistima te žiteljima Hrvatske. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

>>Sređen privatni život daje mi snagu da izdržim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije