Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI USPJEH

Lupinova skulptura stoji 200.000 USD

The Hunter
Foto: Stephan Lupino/Facebook
1/2
25.08.2016.
u 09:14

Prostor Domenica Vacce na newyorškoj Petoj aveniji krase dva Lupinova djela

Teško se možemo sjetiti vremena kada Stephan Lupino i njegova umjetnost nisu bili vijest! I danas, kada mu fotografija nije više toliko u fokusu, ipak plijeni pozornost. Kako su već istakli neki kritičari umjetnosti, lupinizam je sada više od umjetnosti, pravi pokret.

Andrew Hemingway, kritičar umjetnosti s Oxforda, smatra da se u Lupinovim djelima očitavaju slojevi ljubavi, ljubavi prema formi i duhu, ljubavi prema materijalima i kreativnom procesu, prema ljepoti, energiji i istini.

– Osjećam da sam sto godina ispred vremena i razmišljanja današnje umjetnosti – rekao je Lupino. Veliku je pozornost izazvala izložba njegovih probranih fotografija u Fotoklubu Split, čiji je Lupino član. U samo deset dana od otvaranja posjetilo ju je više od tri tisuće ljudi, među njima i poznati pijanist Maksim Mrvica, brojni drugi umjetnici, redatelji, glumci... Ne bez razloga jer doista je riječ o izboru ponajboljih fotografija iz bogate Lupinove karijere.

No, kada je izložbu vidio Miloš Glavurtić, organizator izložbe Eros-Fight-Freedom koja objedinjuje crteže Picassa, Goye, ali i Vladimira Dodiga Trokuta, odmah su nasuprot Goyinim i Picassovim djelima poželjeli vidjeti i Lupinova djela, njih deset pridružujući ih tako otprije postavljenom Lupinovu The Spidermanu.

U Splitu je izložba u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci bila glavna priča ovog ljeta. Nakon Splita, lupinizam se seli u Zadar u kojem će se ta izložba moći razgledati već sljedećeg tjedna, točnije od 2. rujna.

No, još je veća vijest da je s dvije svoje skulpture Stephan Lupino prisutan i na kultnoj newyorškoj Petoj aveniji. Njegova brončana vatrena dama Firewoman krasi prostorije Domenica Vacce, ultraekskluzivnog izložbeno-prodajnog prostora.

Riječ je o doista top lokaciji u čijoj se neposrednoj blizini nalaze Trump Tower, ekskluzivni dućan odjećom Bergdorf Goodman, Plaza Hotel... Tamo je jedan od najpopularnijih eksponata, zaštitno lice prostora, a procijenjena je na 200.000 dolara.

– Imam tamo još jednu skulpturu, željeznog The Huntera koji je smješten u VIP sali. Već sljedećeg tjedna putujem u Ameriku na dogovor o cjelokupnoj izložbi koju bih napravio u Domenicu Vacci – govori nam Lupino.

>> Stephan Lupino svoj je glas na američkim izborima dao Obami

Komentara 5

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
13:31 25.08.2016.

hoce stef lake pare...uhvati se ti motike dok nije kasno

DU
Deleted user
04:01 12.12.2016.

Sto je vama, ljudi? Tog zgubidana bez trunke talenta stavljate u istu recenicu sa Picassom, Goyom! Trecerazredni porno snimatelj je blize istini ....

RI
ribar110
15:51 25.08.2016.

Je je a gdje je kupac za to remek djelo cijena se moze istaknuti ali dat ces ti skonto i to debeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije