Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevačka zvijezda

Luka Nižetić: Ma, diš' se ženit, pa tek mi je 30!

Luka Nižetić
26.07.2014.
u 15:48

Luka ljeto provodi netipično za Dalmatince. Nema, kaže vremena, da se prepusti ono što mu je u genima

- Treba volit ist, a ja san taj taj, i uvik se nađe vremena za kuhanje. Osim toga, to je više od pripreme hrane, to je ritual, zabava, podloga za priču i zafrkanciju, to ti je, ono ...da častiš sam sebe i sve koje si pozvao za svoj sto - ispričao nam je Luka Nižetić nakon što je posjetitelje 25. Vegeta Croatia Opena u Umagu počasti sjajno pripremljenim dagnjama koje je pripremio na štandu glavnog pokrovitelja turnira - Podravke. 

Luka ljeto provodi netipično za Dalmatince. Nema, kaže vremena, da se prepusti ono što mu je u genima, ljetnoj fjaki i uživanja u usporenom životu, red mora, red spize, red galebarenja ...

- Evo, već sutra idem za Komižu u moju tvornicu dobre hrane, moju kužinu, inspiraciju .... Lani sam otvorio restoran, bar tako nešto jedan spoj lokala di se dobro jede, još bolje pije i sluša dobra glazba i nazvao je Factory. Kad god idem u Komižu kuham ondje i to me ispunjava, guštam u tome da priprema wok, burito, slate, doručke, a imamo i jedno jelo dana. To je najčešće nešto što se naše svježe, i to nam je uvjet, priča Luka koji kaže kako nema formalnu kuharsku izobrazbu, no kako ga je znatiželja uvijek tjerala da se 'mota' po kuhinji. 

- Ne mogu reći da sam učio od mame jer ona kuha toliko dobro da je naprosto bilo čija nazočnost u kužini suvišna, no zato sam vrebao svaku priliku i kada nje nije bilo prtljao svemu što se moglo. Ne jednom me je miris zagorenog sjetio da sam nešto stavio u pećnicu - smije se Luka. 

- Ok, da, dobro kuham jer volim i jer sam komotan i ne želim ići u restoran, čekati, a ne biti zadovoljan i ostati gladan, ali... kako moja sestra tek dobro kuha?! Ljudi moji, pa to je ludnica! Ne kuha često jer se ja guram u kuhinju, ali kad se ona primi lonca to je onda za prste polizat'. 

Luki nikada, kaže nam, nije teško kuhati, pa ni kad pred zoru dođe kući i s prijateljima zaviri u frižider. 

- Tako nastaju spontane bakanalije. Već se vadi tava, čisti češnjak, kapula, vadi sve što ima i u tren oka, eto, svi nešto rade, pomažu kuha se - na mah! Makar, moram vam priznati da je najlakše skuhati kada u frižideru ima samo par stvari. No, zagrebačka je tržnica Dolac prava napast za mene. Onamo idem onako i u nabavu i iz znatiželje pa kad kupujem uvijek me prepoznaju, posebno moje Dalmatinke i natrpaju mi pune vrećice. Kao, da ne budem gladan ... A o tome brine i moja mater koja meni i sestri još uvijek autobusom šalje hranu, kao nekad. Sve pod geslom - da dica jedu zdravo, smije se Luka. 

Voli bi, dodaje, otići u neku školu kuhanja i naučiti ponešto od profesionalaca. 

- To mi je želja, ali eto, nikad ni vremena, a i skup je to sport. Najfascinantniji su mi Japanci. Volio bi kušati sushi kod velikog majstora Jire, o kojem sam gledao dokumentarac. Ta njihova japanska preciznost, ta kirurgija kojom režu, kvaliteta tih namirnica i njihovo njegovanje, ma nije to gastronomija, prešlo ju je - to je umjetnost - oduševljen je prvi hrvatski celebrity Masterchef. 

I dok priča o hrani kraj Luke na Stela Marissu prolaze lijepe hostese, no on ih čini se - ne primjećuje. 

- Nema neke ljubavi na vidiku. Ni ljetne, a ni ništa ozbiljnije. Ma, diš' se ženit, pa tek mi je 30! A kad bude nešto, a znat će se ... - poručuje Luka. Sprema i novi projekt o koje, kaže, ne bi puno govorio jer je još u povojima. 

- Bit će to nešto dobro, kao i uvijek. Prati me producent Zvonimir Dusper - Dus, i za sada toliko. Ljeto, je, opustimo se, kupajmo, guštajmo, a o poslu - na jesen.

Komentara 6

DU
Deleted user
21:03 26.07.2014.

Pa sad se po novom zakonu o životnom partnerstvu možeš ženit.

SE
sestrićna
11:03 27.07.2014.

odi ti u svoju fabriku...

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
18:00 27.07.2014.

A micek si nije još našao životnog partnera......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije