Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unuka kemala montena

Lora Monteno: Ponosna sam što je moj djed ušao u srca toliko ljudi

kemal monteno
Foto: VL
1/2
29.03.2015.
u 15:44

Upravo Kemalu Montenu pripala je nagrada Večernjakov pečat za Osobu godine u kategoriji Kultura i scena

"Tebi svjetlo, meni tamna noć, ti ostani, a ja moram poć, idem tamo gdje me čeka, moja vjerna plava rijeka..." I kao što stihovi njegove pjesme kažu, Kemal Monteno je i pošao toj nebeskoj plavoj rijeci u siječnju ove godine. Upravo njemu pripala je nagrada Večernjakov pečat za Osobu godine u kategoriji Kultura i scena.

Bio je to poseban trenutak za mnoge u dvorani. “Sarajevo, ljubavi moja”, himna kojom Kemo “živi”, razgalila je srca mnogih u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Osobito je to bilo emotivno za Lajlu i Loru, unuke Kemala Montena koje su u njegovo ime došle primiti nagradu. Njih je Kemal osobito volio i zato je ta nagrada imala još veću težinu. Mlađa unuka Lora priznaje nam da je u isto vrijeme bilo i teško i lijepo biti na pozornici zbog čovjeka uz čije su pjesme odrastali naraštaji. – Ja bih najviše na svijetu voljela da sam tu noć bila kod kuće i gledala ga na televiziji i onda bih ga nazvala kao uvijek kada je dobivao nagrade i rekla: “Pa opet si dobio nagradu za najslađu osobu”. Nažalost, ovaj put nije moglo biti tako – sa sjetom nam priznaje Lora dok evociramo sjećanja na velikog kantautora.

Sretna je i zbog toga što mlađi naraštaji prepoznaju pjesme koje su vrijedile i poruke koje je Kemal Monteno slao njima. Ponosna je na djeda koji je i u intervjuima često isticao da su njegov izvor radosti i života upravo unuke.

– Kad god pričam o njemu, ne mogu ni opisati koliko sam ponosna i taj ponos sam osjećala i u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru primajući sa sestrom priznanje za djeda. Ne radi se tu o ponosu jer je on bio pjevač Kemal Monteno, nego što je uspio ući u srca tolikih ljudi. Koliko god je publika voljela njegove pjesme, još su više voljeli njega kao čovjeka. Kada smo sestra i ja izišle preuzeti nagradu, nisam još znala što bih rekla i onda sam u trenutku zaključila da je najbolje da kažem ono što bi on volio čuti, bez suza i s osmijehom na licu jer sam sretna što sam imala nekog tako posebnog – govori nam Lora.

A Večernjakov pečat za Kemala Montena već se čuva u obiteljskoj kući s mnogim drugim dragocjenostima koje je Kemal dobio za života. Nekad je i on bio dio Pečata te je s Paulom Jusić zapjevao “Nakon toliko godina”. Kemal Monteno više nije s nama, ali jesu njegove pjesme čija je vrijednost trajna. A trajan je i Večernjakov pečat koji će njegovu obitelj i prijatelje uvijek sjećati na uspjehe i doprinos koji je legendarni kantautor dao kulturi.

>>Preminuo Kemal Monteno

>>Kemal Monteno: kao da je cijeli život razmišljao o tom jučerašnjem danu...

Komentara 3

FA
Fake
16:26 29.03.2015.

I te kako zasluženo,svaka čast.

Avatar cane.....matto
cane.....matto
01:15 30.03.2015.

..to ti nemože niko uzet...

DU
Deleted user
01:11 30.03.2015.

Družio bih se s njom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije