Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC Split

Lepa Smoje (90) dobro se oporavlja nakon moždanog udara!

lepa smoje
Pixsell
17.08.2010.
u 15:57

Prijatelji žene heroja koji su je posjetili kažu da je i u bolnici vesela, bistre glave, puna optimizma, šaljiva. I da krišom pije vino!

Legendarna teta Lepa, supruga pokojnog Miljenka Smoje, doživjela je lagani moždani udar. Hospitalizirana je u KBC Split, gdje se, pod budnim okom medicinskih djelatnika koji je jednostavno “obožavaju”, unatoč poodmakloj životnoj dobi, dobro oporavlja. Za nekoliko dana mogla bi biti puštena na kućnu njegu.

Premda damama nije pristojno navoditi godine, Lepa tako savršeno i zadivljujuće dobro “nosi” svoje da ih ne možemo ne spomenuti. Rođena je u veljači 1920., a njezin Miljenko, kojem je cijeli život bila muza i spiritus movens, bio je tri godine mlađi. Navodno mu je do kraja života skrivala da je starija. Prijatelji tete Lepe, koje smo zatekli u Fife na splitskoj Matejuški, kamo je svakodnevno zalazila, kažu da se i u bolnici šali. Vesela je, potpuno bistre glave, puna optimizma i, da čovjek ne povjeruje, skrivajući se od liječnika i medicinskih sestara pije vino! A život je nije mazio. Preboljela je dva karcinoma. Nije se predala ni kad ju je pogodila najteža moguća tragedija, gubitak kćeri. U Drugom svjetskom ratu vodili su je na strijeljanje... Ona je, kažu oni koji je poznaju, prava žena heroj!

Bez svog Miljenka ostala je 1995. i otad živi sama. Lepa i Miljenko Smoje, najpoznatiji splitski kroničar, autor “Našega malog mista”, “Velog mista”, niza kolumni u splitskom dnevniku Slobodna Dalmacija, a potom u Feral Tribuneu i drugima, u braku su bili više od pola stoljeća. Za njega je Lepa bila “Ona”.

Kako je doista mnogo toga prošla i preživjela, vjerujemo da će se i sada izvući.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije