Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maminim stopama

Kći Vitomire Lončar postala voditeljica na HRT-u: Mama me naučila disciplini

15.09.2014., Zagreb - Buga Marija Simic, voditeljica nove djecje emisije HRT-a Reci. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
18.09.2014.
u 09:10

Studira pjevanje i zaljubljena je u operu koju želi usavršiti izvan Hrvatske

Nastupi pred publikom i pred kamerama nisu nepoznanica za Bugu Mariju Šimić, voditeljicu nove HRT-ove emisije za mlade RECi, jer je odrasla na kazališnim daskama "Male scene" čiji su osnivači njeni roditelji Vitomira Lončar i Ivica Šimić.

Ništa joj nisu nametali

Kazališna pozornica oduvijek ju je fascinirala, a prvu ulogu u HNK odigrala je kao petogodišnjakinja.

– Prvu ulogu igrala sam u HNK u operi "Madame Butterfly". Sjećam se da me tata vodio na jednu od proba i, dok smo stajali pred zgradom HNK, rekla sam mu: "Ovo sam čekala cijeli život" – kroz smijeh se Buga prisjetila anegdote iz djetinjstva. Odmalena joj je dan bio ispunjen aktivnostima, odlascima u glazbenu školu, na tenis, satove japanskog, satove stepa... – Nijednu aktivnost nisu mi nametnuli roditelji, ali su me odgojili da glumac mora znati jezike, pjevati, plesati i sve me to oduvijek zanimalo i radila sam to jer sam željela imati što više talenata koje ću moći iskoristiti na sceni. Roditelji su od mene samo tražili da ne odustajem od aktivnosti kojima sam se bavila i tako su me naučili disciplini – kaže 20-godišnja Buga. Ipak, umjesto upisa na Akademiju dramskih umjetnosti, odlučila se za Muzičku, i to smjer pjevanje.

Planira otići u inozemstvo

– Opera bez glume ne postoji tako da se glume nisam odrekla, samo sam je nadogradila. U operu sam se zaljubila na satovima profesorice Dubravke Krušelj. Ona me uvela u operu kroz osnovne tehnike i, kad sam počela pjevati operu, shvatila sam da je to nešto apsolutno čarobno – opisuje Buga. Kada završi fakultet, namjerava sreću okušati u inozemstvu.

– Imam plan ići van gdje postoje operni studiji unutar opernih kuća. To je program od dvije godine za mlade pjevače, igrate manje uloge, a za to vrijeme imate satove glume, pjevanja i jezika i na plaći ste. To je genijalna platforma i odlično prijelazno razdoblje između studenta i profesionalca tako da planiram ići na audicije u inozemstvu – kaže.

A do tada je mi gledamo na HTV-u.

– RECi je doista interaktivna emisija za tinejdžere u kojima nam oni kroz svoje videodnevnike pričaju što ih muči, zanima ili se osvrću na teme koje smo obradili u emisiji. S voditeljem Jakovom Ratkovićem kliknula sam već na audiciji za emisiju i na snimanjima nam je odlično i nadam se da će se gledateljima svidjeti – kaže Buga.

>>Slamka spasa - blog Vitomire Lončar

>>Studentski Figarov pir scenska je igra na visokoj umjetničkoj razini

Komentara 162

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:10 18.09.2014.

Od 4.3 miliona Hrvata i 300 000 nezaposlenih, najboljom se pokazala baš kćer voditeljice s HRT-a. Blago nama

ST
stefj
09:41 18.09.2014.

He, he, nepotizam na djelu... Da je dobila emisiju na nekoj privatnoj televiziji, tak svejedno, ali državnu ja plaćam. Čime se dotična mlada dama dokazala, osim porijeklom?

ST
striderZG
11:44 18.09.2014.

Sve je jasno...idemo redom koji nema kraja Zašto u informativnom programu radi gospođa prezimena Kunić? ..jer je suprug urednik u istoj redakciji ! Zašto gospoja Alfier radi u istoj redakciji ? ...jer je osoba istog rijetkog prezimena urednik Dnevnika !ika ! Zašto su dva sina prezimena stubljar Zaposlena u teh. službama HRT-a? ...jer je osoba istog prezimena dugogodišnji trudbenik HRT-a Stubljar. Zašto je bračni voditeljski par Baran na HR-u ? ...jer čekaju da im kćer za par godina uleti ...za sada samo obiteljski vladaju Božićem u Ciboni, i Hrvatskim radijem ! ...Zašto Nemčić i Hadžiselimović nisu ista prezimena ? ...jer su supružnici pa se to ne vidi s Marsa ! ...i tako dalje i dalje ... Jedna velika obiteljska firma, u kojoj nije potrebno zaraditi plaću...samo se treba ugurati u sustav. Živjeli !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije