Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastopili srca nacije

Kate i William pokazali novorođenu princezu!

Kate Middleton,princeza
Foto: Reuters/PIXSELL
1/38
02.05.2015.
u 19:30

Vojvotkinja od Cambridgea završila je jutros u 6 sati u bolnici. Rodila je u 8.34 sati, a oko 19 sati napustila bolnicu te se s novorođenom princezom uputila u kraljevsku palaču

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, u 8.34 sati rodila je zdravu djevojčicu. Novorođena princeza teška je 3,7 kilograma. Kate je u bolnici završila jutros u 6 sati, a nakon poroda i majka i beba osjećaju se dobro, izvjestila je Kensington palača.

I ovoga je puta Kate za porod izabrala privatnu bolnicu St Mary u Paddingtonu na zapadu Londona gdje je rodila i prvo dijete, princa Georgea koji će u lipnju napuniti dvije godine. Vojvotkinja je u bolnicu otišla u pratnji supruga princa Williama koji joj je cijelo vrijeme pružao potporu.

Oko 8 sati, glasnogovornik palače izvijestio je kako se porod odvija 'normalno' čime je dao naslutiti da će vojvotkinja i ovaj puta prirodno roditi iako se nagađalo kako će porod biti induciran jer je navodno tjedan dana prenjela trudnoću.

Princ Charles i Vojvotkinja od Cornwalla oduševljeni su viješću, a princ je i priželjkivao unuku. Djevojčica je kraljičina peta praunuka, a četvrta na redu za kraljevsku krunu. Zvat će je Princeza od Cambridgea.

Oko 17.30 sati i maleni princ George došao je u bolnicu kako bi prvi put vidio sestru. Doveo ga je otac princ William. Princ George potom je odveden u palaču gdje se oko 19 sati uputila i njegova majka sa novorođenom princezom.

Stanovnici Velike Britanije danas slave diljem zemlje. Velik broj građana i turista okupio se i ispred Kensingtonske palače gdje je tradicionalno objavljena vijest o rođenju prinove u kraljevskoj obitelji. Javnost s nestrpljenjem očekuje i objavu imena malene princeze. Nagađa se da će se kraljičina praunuka zvati Alice, Charlotte ili Diana.

 

>> Kladioničari uvjereni - Kate Middleton rodit će danas!

Komentara 48

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:28 02.05.2015.

Još jedan član Kraljevske obitelji koji živi na teret poreznih obveznika..

MS
Marinac_SEAL
10:40 02.05.2015.

Koga briga?

CA
caissa
09:25 02.05.2015.

ako rađa naravno da rađa svoje ... ima li ovaj koji ovo napisa 4 osnovne? hr novinarstvo ŽUTILO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije