Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modni centar regije

Judita Franković: Najveći modni gaf bio mi je loš minival

'judita01_nnn_sce_050513'
''
06.05.2013.
u 16:20

Glumica je ambasadorica regionalnog sajma mode Perwoll Zona 45 LIFT by Perwoll koji će se od 16. do 
19. svibnja održati u Zagrebu

Posljednjih godina Zagreb je postao prava modna meka regije. Taj laskavi status potvrdit će i regionalnim sajmom mode Perwoll Zona 45, koji se od 16. do 19. svibnja održava na čak dvije lokacije u gradu, na Trgu kralja Tomislava, u sklopu jednog od najljepših zagrebačkih parkova, i na Cvjetnom trgu. Na njemu će svoje radove predstaviti i prodavati najbolji izabrani mladi dizajneri cijele regije, a ambasadorice događaja su glumica Judita Franković, fotografkinja Mara Bratoš i voditeljica Marijana Batinić.

Stil nije stvar novca

Judita već dugo slovi za ikonu stila, dobitnica je i Elleove nagrade u toj kategoriji, a za ovaj sajam snimila je romantičnu kampanju na Britancu.

– Kampanja odiše francuskim urbanim šikom, vrlo je romantična i to odgovara mojem senzibilitetu. Zemlje u regiji vrlo su blizu, a modno se ne poznaju i nemam često priliku vidjeti što se radi u regiji pa sam baš uzbuđena što sudjelujem u ovom projektu – kaže Judita. Na modnim snimanjima nije joj problem biti po dva sata u rukama šminkera i frizera, a zatim odraditi još desetak sati pred fotoobjektivom, a ta povezanost nje i mode, prije koju godinu, kaže, iznenadila je i nju.

– Stil nije stvar novca jer ja na odjeću zaista ne trošim puno. Iako je imam poprilično pa ovih dana čistim ormar i poklanjam stvari koje ne nosim. Stil je odraz stava. Ali ima nešto i u tome da se stil može genetski naslijediti jer moji roditelji oboje baš imaju stila – smije se Judita i dodaje:

Obožavam ulice Londona

– Moda je mijenjala povijest i važan je segment društva, drago mi je u tom smislu da su ljudi iz struke u meni prepoznali stil.

Modnom pistom nije nikada hodala, ni ne bi jer, kaže, bez obzira na snimanje filmova i naviknutost na kamere, ima osjećaj da manekenkama nije lako. A iako modno rijetko griješi, imala je i ona svojih propusta.

– Najekscentričnije i najneuspjelije što sam napravila bio je loš minival. Izgledalo je toliko strašno da sam morala nositi kapu. Dobro je griješiti i na tome učiti. Općenito mislim da je savršenstvo precijenjeno – kaže Judita koja se upravo vratila iz Londona u kojem je sudjelovala na Short Shriftu – tjednu suvremene hrvatske drame na Royal Academy of Dramatic Art i oduševila se gradom.

– Ne kupujem Pradu i Lanvin iako su mi oni i općenito Francuzi najdraži dizajneri. Ali Londonci se najbolje odijevaju. U tome nemaju granica. Moda je igra i oni su to shvatili – zaključila je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije