Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autentična snimka

Jole: \"Jasenovac i Gradiška Stara\" greška je iz moje mladosti

Jole
Duško Jaramaz/Pixsell
18.03.2012.
u 15:13

Zadnjih desetak godina nisam sigurno nešto takvo otpjevao, ja se manje-više sjećam svake svoje gaže, ja znam možda jedan stih te pjesme - bila je prva Joletova reakcija

Na Youtubeu se od prosinca prošle godine nalazi snimka na kojoj se može čuti glas pjevača Joška Čaglja Jole kako uživo pjeva pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara", prenosi prometej.ba.

Pjesmom se veliča ustaštvo, a potvrdu i objašnjenje cijelog slučaja potražili smo od samog pjevača.

- Zadnjih desetak godina nisam sigurno nešto takvo otpjevao, ja se manje-više sjećam svake svoje gaže, ja znam možda jedan stih te pjesme - bila je prva Joletova reakcija na pitanje je li zaista njegov glas na snimci. No nakon što je snimku poslušao na Youtubeu priznao nam je da je ona autentična.

- To sam pjevao prije više od 15 godina ne sjećam se ni sam kada, imao sam i ja nekada 20-ak godina bio sam mlad i glup. Mislim da se radilo o nekoj privatnoj zabavi, piru ili nečemu - kaže Jole.

- Žao mi je ako je ova snimka povrijedila ičije osjećaje. Na početku karijere nekad radite kompromise i svirate po željama naročito ako se radi o piru ili događaju zatvorenog tipa. Svi koji me poznaju znaju iza kojih vrijednosti stojim i za što se zalažem, kako kroz pjesmu tako i kroz ono što radim. Sudite me po onom što danas živim i radim. Greške iz mladosti služe da se ne ponove - rekao nam je Jole.

Na pitanje je li u posljednje vrijeme dobivao ponude da zapjeva neku od spornih pjesama Jole odrješito odgovara da nije.

- Zaista u prošlih sedam ili više godina nije me to nitko tražio. Dodaje kako mu je žao što će ga ova snimka obilježiti, ali kako je odlučio iskreno priznati da se radi o njemu i pokajati se.

- Takav sam ja iskren, pa neka mi sude. Znate, samo mi je teško jer zaista se trudim učiniti dobro zajednici, stalno sudjelujem u humanitarnim akcijama, činim to za sebe već 10-ak godina, nije mi bitno da se o tome piše, a onda dođe nešto ovakvo. A i ispada kao da sam ja jedini koji ikada otpjevao tu pjesmu - s dozom tuge u glasu završio je pjevač.

>>Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u ponedjeljak

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije