Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLO JE 36 GODINA OD SMRTI LEGENDARNOG GLAZBENIKA

Je li CIA kriva za ubojstvo Johna Lennona?

John Lennon
Foto: WENN.com
1/5
08.12.2016.
u 11:46

– Morao sam ga zaustaviti. Morao sam ga ubiti – tada je, po riječima očevidaca, govorio Chapman. Mnogima je izgledalo kao da je hipnotiziran, što ih je i navelo na jednu od najpoznatijih teorija zavjere vezano za smrt poznatih osoba. Po toj teoriji Chapman je programiran od CIA-inih agenata, a okidač kojim je pokrenuta operacija bila je Salingerova knjiga "Lovac u žitu", koju je Chapman nosio u ruci

Na današnji dan prije točno 36 godina u New Yorku ubijen je jedan od najvećih glazbenika svih vremena, legendarni John Lennon. Iako je njegov ubojica Mark David Chapman još uvijek u zatvoru, iza Lennonove smrti ostalo je puno pitanja, a teoretičari zavjere ne prestaju govoriti, pa čak i pisati knjige o događaju koji je u kolektivnoj svijesti jedan od onih "gdje si tad bio" događaja.

Podsjetimo, Lennon se 8. prosinca 1980. sa suprugom Yoko Ono vraćao iz studija  u zgradu Dakota u New Yorku. Bilo je točno 22:50, kad mu je prišao Chapman, koji se do tada skrivao u sjeni iza zgrade, i u njega  ispalio pet hitaca iz pištolja.

Morao sam ga zaustaviti

– Morao sam ga zaustaviti. Morao sam ga ubiti – tada je, po riječima očevidaca, govorio Chapman. Mnogima je izgledalo kao da je hipnotiziran, što ih je i navelo na jednu od najpoznatijih teorija zavjere vezano za smrt poznatih osoba. Po toj teoriji Chapman je programiran od CIA-inih agenata, a okidač kojim je pokrenuta operacija bila je Salingerova knjiga "Lovac u žitu", koju je Chapman nosio u ruci.

Razlog za Lennonovo ubojstvo bilo je to što je glazbenik žestoko napadao administraciju novoizabranog predsjednika Reagana te protestirao protiv svih vrsta nasilja. Britanski pisac i odvjetnik Fenton Bresler još je 1990. napisao knjigu u kojoj je iznio niz dokaza tezi da je Chapman bio klasični mandžurijski kandidat, a njegove teze kasnije su iznijeli i drugi novinari.

John Lennon imao je samo 40 godina kad je tragično prekinut njegov život. Jedan je od najvećih glazbenika svih vremena, a nažalost, stihovi njegove pjesme "Imagine" danas su još veća utopija, nego onda kad su nastali, prije 45 godina...

>>John Lennon u školi bio 'nezainteresirani klaun'

Komentara 4

GR
graf
12:22 08.12.2016.

Na današnji dan rođen je JIM MORRISON.

Avatar stef99
stef99
18:28 08.12.2016.

Ne nije uopće, ma kakvi ......., mora da su rusi, a možda i marsovci, ......

DU
dudojura10
17:12 08.12.2016.

e riječi pjesme ZAMISLI, poslušaj, pjeva zamisli da ne postoji NEBO, pa BOG, ISUS, MARIJA govore o NEBU, a ovaj nam pjeva da živimo samo za ovaj dan. Kaos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije