Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo kinodvorana

James Cameron: Odlazak u kino jedina je zaštita od piratstva

James Cameron
Foto: Paul Faith/Press Association/PIXSELL
1/5
29.07.2016.
u 19:40

Legenda filma upozorava, ako se filmskoj industriji ne ponudi poseban i drukčiji sadržaj, zateći će je ista sudbina kao i glazbenu industriju

Cijenjeni redatelj James Cameron (61) u svojoj bogatoj karijeri broji blockbustere poput Titanica, Terminatora, Aliena i Avatara pa ne čudi njegovo mišljenje o sveprisutnom piratskom sadržaju na internetu. 

Tijekom 30. obljetnice klasika "Alien" na svjetskoj konferenciji Comic-Con osvrnuo se na probleme unutar filmske industrije. 

"Filmske dvorane mjesto su gdje stvaratelji filmova mogu pokazati svoju umjetnost i boriti se protiv piratstva", kazao je redatelj. Filmofil nadodaje da bi i onda, kad bi piratsko skidanje filmova postalo legalno i još brže, i dalje nedostajao doživljaj kinodvorane.

"Najveća zaštita od piratstva i dalje je svetost iskustva koje se proživljava u kinodvorani, posebice kod filmova", nastavlja redatelj.

Već godinama smatra da je inovacija ključna za borbu protiv piratstva. Još 2010. uspješni Avatar, usprkos piratskim verzijama, zaradio je više od 2,7 milijardi dolara. Doduše, kasnije je postao najviše skidan film u povijesti, ali i najuspješniji.

Legenda filma upozorava, ako se filmskoj industriji ne ponudi poseban i drukčiji sadržaj, zateći će je ista sudbina kao i glazbenu industriju.

"Industrija treba kolektivno znati da, ako ne uspijemo stvoriti posebno, prožimajuće iskustvo u kinodvoranama, onda će stranice poput Napstera uništiti filmsku industriju. Nećemo si moći priuštiti snimanje filmova poput Avatara ili Transformersa jer ekonomija više neće imati smisla", zaključuje iskusni Cameron.

>> James Cameron za novi "Avatar" roni čak sedam milja pod morem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije