Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati škoti

James Bond je 'za', Susan Boyle 'protiv'

copnnery boyle
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
1/7
18.09.2014.
u 08:26

Kucnuo je povijesni dan za Škotsku, a brojni poznati Britanci izrazili su svoj stav o mogućem odcjepljenju od matice zemlje

Kucnuo je povijesni dan za Škotsku, a brojni poznati Britanci izrazili su svoj stav o mogućem odcjepljenju od matice zemlje.

Vjerojatno najpoznatiji Škot, James Bond velikog platna sir Sean Connery, poznati je pristalica Škotske narodne stranke i podržavatelj odcijepljena.

- Kampanja 'Da' ima svoje korijene u uključivosti, jednakosti i jezgri demokratske vrijednosti da stanovnici Škotske su najbolji čuvari svoje budućnosti - kaže sir Connery.

No s njim se ne slaže i Susan Boyle koja čvrsto vjeruje kako Škotska treba ostati dio Ujedinjenog kraljevstva.

Ni JK Rowling, autorica Harryja Pottera, ne podržava odcijepljene.

- Činjenica je da je Škotska pod istim pritiskom 21. stoljeća kao i ostatak svijeta. Mora se natjecati na istom globalnom tržištu i braniti se od istih prijetnji - kaže JK.

Bivši šef Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson također ne podržava nezavisnost, dok se tenisač Andy Murray nije izjasnio podržava ili ne, dodavši da bi vjerojatno nastupio u nacionalnim bojama Škotske, ako do toga dođe.

>>Dan odluke: Treba li Škotska biti neovisna zemlja?

Podržavate li neovisnost Škotske?

Komentara 3

MI
mike67
10:14 18.09.2014.

Proguglajte slijedeće: "SEAN CONNERY ILI ŠKOTSKI POUČAK O RODOLJUBLJU", pa prvi link. Svaka čast gospodinu Conneryu!

ST
stefj
09:45 18.09.2014.

Hm, staviti Sean Connery-a i Susan Boyle u istu rečenicu je malo degutantno. Na bilo koji način to gledamo, nije usporedivo.

Avatar gadogadni
gadogadni
13:05 18.09.2014.

a onda se Scotland raspada na Shire(s) i Lands pa The Kingdom of Five hoce van is Scotland, a Perthshire trazi spajanje sa Perthom u Australiji....a Dundee i Angus se nemogu dogovorit nikako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije