Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO NADMETANJE

Jahta vlasnika Pink TV-a na dražbi za 12,3 milijuna kuna

Željko Mitrović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
26.01.2015.
u 12:10

Na lanjskoj dražbi u splitskoj carinarnici početna je cijena bila 18,5 milijuna kn

Na drugu javnu dražbu u splitskoj carinarnici, jer se na prvoj sredinom prosinca prošle godine nije pojavio nijedan zainteresirani kupac, ide jahta “El Bosco V” srbijanskog tajkuna Željka Mitrovića, vlasnika Pink TV-a. Luksuzno plovilo, koje je prije četiri godine zaplijenila carina u Dubrovniku, procijenjeno je na 18,5 milijuna kuna, koliko je na prvoj dražbi bila određena početna cijena.

Jamčevina 250 tisuća eura

No, na drugom javnom nadmetanju može se kupiti za manje novca, ali prodajna cijena ipak ne može ići ispod dvije trećine procijenjene vrijednosti – 12,3 milijuna kuna. Svi drugi uvjeti prodaje jednaki su kao i prošli put. Plovilo tipa Sunseeker 105, dužine 32 metra, sa šest kabina i dvije palube, prodaje se po modelu kupljeno – viđeno i bez garancije, stoji u oglasu Povjerenstva za prodaju robe Područnog carinskog ureda Split, koje je dražbu zakazalo za 2. veljače u podne. Zainteresirani za kupnju jahtu mogu razgledati u marini “Kaštela” sljedećeg tjedna, a moraju računati na to da će cijena koja će biti postignuta na dražbi biti uvećana za PDV i carinu. Prije dražbe na račun carinarnice obvezni su na ime jamčevine uplatiti 10 posto od procijenjene vrijednosti jahte, oko 250 tisuća eura. Bez uplate tog pozamašnog iznosa u nadmetanje ne mogu ni krenuti.

Mitrovićeva jahta zaplijenjena je u rujnu 2010. godine kada je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more, a Mitrović, kao većinski vlasnik tvrtke “El Bosco” na koju je jahta registrirana u Gibraltaru, nije bio na jahti na kojoj je, usto, protivno propisima, bila hrvatska posada.

Nije dao 2 mil. eura carine

Zbog ta su dva krupna propusta dubrovački carinici jahtu zaplijenili. Mitrović je odbio platiti dva milijuna eura carine i takse i na dubrovačkom sudu pokrenuo spor zbog, kako je tvrdio, nezakonitog oduzimanja jahte. Pritom se okomio na hrvatske vlasti prozivajući ih za zavjeru i “akciju čiji je cilj otetu srbijansku imovinu jeftino prodati nekom hrvatskom tajkunu”.

Ta je tužba bila privremeno obustavila već oglašenu prodaju luksuznog plovila koje je Mitrović kupio tri godine prije za gotovo 10 milijuna eura. Na kraju je dubrovački sud lani u srpnju Mitrovićev tužbeni zahtjev u cijelosti odbio i potvrdio da je oduzeta luksuzna jahta zakonito postala vlasništvom Republike Hrvatske.

Komentara 6

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:12 26.01.2015.

Koje je on bljuvotine izgovrio o Hrvatskoj i Hrvatima na Pink TV-u, nakon plijenidbe....takvih kao on s istoka ima koliko hočeš koji dolaze u RH, a kod kuće pričaju da nas je trebalo sve poklati..

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:03 26.01.2015.

Pa kaj bisnis s kokainom je u krizi.....hahaha

ZG
zorbas.grk
16:14 26.01.2015.

jeeeeeeeeee :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije