Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak u kazalište

J. Veljača: Imala sam sreću da doživim pravu ljubav

jelena veljača
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/17
19.09.2014.
u 08:09

U predstavi Male scene s Draženom Čučekom istražuje etičnost i uživa u svakom trenutku

Kazalište je obilježilo život Jelene Veljače. Glumila je od dvanaeste godine, završila Akademiju..., ali talent za pisanje i ljubav prema televizijskim formatima odveli su je od glume. Deset godina nije glumila, ali vratila se svojoj prvoj ljubavi pa će na svojevrstan način ponovo debitirati na pozornici Male scene u predstavi "Prava stvar".

– Osjećaj je fantastičan. Nisam mogla poželjeti bolju ekipu za povratak. U proteklih deset godina govorila sam da ću se vratiti glumi ako se poklope uloga, ekipa i trenutak u privatnom i poslovnom životu da se mogu posvetiti tom projektu. On je sada došao! – kaže smiješeći se Jelena usred proba koje svakodnevno traju po više sati. Do sada je pisala i gospodarila svojim vremenom, no ta situacija nije joj novost.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

Danijel Berković/PIXSELL

– Ma snalazim se kao riba u vodi! Znate, pisanje jest samotni posao, ali zadnjih pet godina radila sam i kao kreativna producentica, što podrazumijeva 12-satno radno vrijeme s ekipom – kaže Veljača. Partner u predstavi joj je Dražen Čuček, za kojeg tvrdi da je divan, duhovit i topao kolega. Tekst, dakle radnja, istražuje etička pitanja prijevare i filozofsku prirodu prave ljubavi na koje Jelena privatno gleda ovako:

– To su kompleksna pitanja i teško je reći bih li oprostila prijevaru. Da bih znala odgovor, s time se moram suočiti. Nikada ne znate što ste sposobni ili niste sposobni oprostiti ili drugome učiniti dok se ne nađete u toj situaciji. Pravu ljubav pak doživljavam kao mjesto na kojem se osjećam slobodno, smireno, sretno i sigurno. Mislim da sam je doživjela. Imala sam tu sreću. Ali nisam od onih koji vjeruju da se ona događa samo jednom u životu. Usprkos povratku glumi, nije prestala pisati. Upravo radi na novom televizijskom projektu, a u slobodno vrijeme...

– Imam dva terijera koji mi oduzimaju sve vrijeme svijeta. A da bih mogla pisati, moram putovati, čitati i gledati filmove. Gradovi kao London ili New York nude puno inspiracije. Ondje mogu uživati u teatru, fantastičnoj hrani, nekim sportskim događajima... u svemu što diže adrenalin, o tome sam čak malo i ovisna – otkriva i na to hoće li uoči premijere "Prave stvari" 6. studenoga imati tremu kroz smijeh kaže: – Uh, vjerojatno!

>>Prava stvar za 25 godina Male scene

>>Jelena Veljača s dečkom u izdanju u kojem je ne vidimo često

Komentara 5

LO
lojtra1
09:05 19.09.2014.

Prava ljubav se ne "doživi" nego se živi!

AH
ahaskoro
11:17 19.09.2014.

Dajte dosta tih karabatic,pokos,veljaca spodoba. Skupina netalentiranih osoba koje gledaju seks i grad i misle da je to vrhunac emancipirane zene. Guraju se svugdje, a talenta nigdje. Zavrsila akademiju preko jedne stvari, dobila prve glumacke angazmane preko jedne stvari i sad kopira scenarije istocnoevropskih sapunica. A mislim da joj je neugodno kad samu sebe vidi na televiziji kolko je losa glumica.

ST
strmecki
09:56 19.09.2014.

"Talent za pisanje" je hiperbola, ako je suditi po kolumnama koje joj je svojedobno objavljivao Jutarnji, za pisanje je talentirana kao i za glumu. Idealan par bi joj bio Bruno Šimleša, a da im tatek bude Ivo Josipović. Hrvatska, zemlja znanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije