Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stjepko galović kandžija

Izdajem album koji se neće moći kupiti nigdje

kandzija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
24.04.2015.
u 16:15

Prvi singl s novog albuma s Golim ženama u utorak je pušten u radijske etere, a premijera spota, kako kaže reper, za nježnu svadbenu baladu naziva "Crkva", bit će sutra u 20 sati na njegovu YouTube kanalu

Vjerni ulici i četirima elementima, Kandžija i Gole žene ovog su utorka u radijske etere pustili prvi singl s novog albuma koji izlazi na jesen. "Crkva", kaže Kandžija, nježna je svadbena balada, a spot koji je ekipa snimala dijelom u Osijeku, a dijelom u Miamiju, može se pogledati sutra u 20 sati, na Kandžijinu YouTube kanalu.

Tabletić na naslovnici

– Na videu smo radili cijeli jedan vikend, a inspiraciju za stajling moj alter ego Miroslav povukao je od Magazina u devedesetima. Spot je režirao Tin Majnarić, poznatiji kao Pleternički Sokol, Gole žene i ja obučeni smo u bijelo, a da se ima, pokazujemo i na jahti, neki bi rekli čamcu, ali nije, brate – objasnio je Kandžija, koji sa svojim bendom 29. travnja priprema, kaže, žestoki koncertni spektakl u Vintage Industrial Baru. Osim poznatih stvari, kao što su "Bicikl", "Jelena", "Desno", "Trenerka i kožnjak", u Vintageu moći će se čuti i one s nadolazećeg albuma, koji se, objašnjava Kandžija, neće moći kupiti – nigdje.

– Folder, posljednji album, prvi je s Golim ženama, ali to su, zapravo, moje stare pjesme izvedene live. Za jesen spremamo sve novo i baš kao Folder, album će se moći besplatno skinuti s naše internetske stranice. Naravno, tiskat ćemo i CD-ove, vjerojatno u nekih stotinjak primjeraka, koji će se prodavati u paketu s našim majicama, ali moći će se kupiti isključivo kod nas. Eto, neki rade albume koji izlaze svugdje, ja ću ovaj koji neće izaći nigdje – kazao je Kandžija te dodao kako ime albuma još nema, kao ni konačan izgled, ali njegova će naslovnica sigurno sadržavati tabletiće. Na materijalima momci marljivo rade svakog vikenda, a radili bi i češće, govori frontmen Golih žena, da ne žive na različitim lokacijama.

– Gitarist i ja smo u Zagrebu, pa mi nešto i preko tjedna napravimo, a za vikend odemo do Osijeka na probe i tamo sve dovršimo s ostatkom benda – rekao je Kandžija koji za svoje Gole žene kažu da, iako su žene, one su mu braća. S dijelom benda svira već i dulje od deset godina, govori, a Darkan Kingić, Funky G, Meso, Midi Cobain, Pipos, Egoless i Toxara, članovi Žena, vrsni su glazbenici. Glazbu, kaže Kandžija, stvaraju zajedno, dok tekstove piše on. Inspiraciju, govori, crpi iz svakodnevnih situacija te bunara, a najbrže mu dosade pjesme koje postanu najpopularnije.

Ukrao bilješke na Piramidi

– Meni je vjerojatno najdraža "Mali Mržnja" – priznaje Kandžija, koji smatra kako s godinama ipak nije puno odrastao, ali mnoge stvari shvaća ozbiljnije nego prije gotovo 15 godina, kad se počeo profesionalnije baviti glazbom. Trendove u glazbi baš i ne prati, kaže, i sluša apsolutno sve žanrove.

– Mozart, Beatlesi, Sinan Sakić, sve volim. Posebno draga zadnje vrijeme mi je trap muzika. Mislim da na nju baš Mozart djeluje preko nekih kanala, inspirira glazbenike da pišu takve komplicirane note – ispričao je Kandžija koji, priznaje, najviše uživa u tonovima techno, narodne i domoljubne glazbe, a u tim vodama našla se i njegova mačka Šojka koja je tek nedavno, kaže njen vlasnik, upoznala pravi rave. Većinu vremena ipak, govori reper, provodi s njim u kući, i to kad on nije na probama ili ne radi u fušu.

– Sve radim, samo ne kosim travu. Ali i to samo zato što me nitko ne zove – kaže Kandžija, inače prvostupnik kulturologije, koji odnedavno piše i kolumnu za portal Vice. Kako govori, život je ozbiljan bez obzira na to čime se čovjek bavi, ali nekad se jednostavno treba opustiti i – pojesti poneku gljivu.

– Prije svega, ja sam gurman. Čuo sam da su, nakon mog nastupa na HRT-ovoj Piramidi, govorili da sigurno jedem gljive, pa samo da kažem da je to istina – rekao je reper dodajući kako u showu nije želio "bacati političke floskule", već samo reći stvari baš kakve one i jesu. Zapravo je, govori, prije početka emisije ukrao bilješke HDSSB-ovca Dinka Burića, jednog od protukandidata, ali nisu mu puno pomogle jer su na Burićevim papirima samo bili nacrtani cvjetići. Oprostio mu je, međutim, jer su obojica Slavonci. A budući da, nakon koncerta u Vintageu, Kandžija i Gole žene ulaze u studio, naravno "uz razna gletanja, krečenja te baratanja fleksericom, sve fiskalizirano", reper sve ljubitelje dobrog života poziva u Donji Miholjac na "Backyard – Art Festival", koji će se održati u srpnju, a čiju je organizaciju potaknula istoimena pjesma o Miholjcu Kandžije i Toxare.

Komentara 4

SA
sanjinRi
19:49 24.04.2015.

Zakon je Stjepko! :)

LM
lucija.medvedovic
10:10 17.07.2015.

Orginalan je.

RI
rikavac
17:46 24.04.2015.

Da znas samo kolko si ti bitan i taj tvoj CD sto se nece moc nigdje kupit. Hvala Vecernji na ovom clanku dobio sam informaciju da ne lutam po Hrvatskoj trazeci njegov CD.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije