Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Barberić

Jedva čekam da vidite mjuzikl koji sam napravio s Huljićima

24.11.2015., Zagreb - Plesni koreograf Igor Barberic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
25.11.2015.
u 08:52

Redatelj i koreograf o drugoj sezoni TLZP-a, uspjehu Mamme Mije, ali i novom projektu

Druga sezona popularnog showa Nove TV Tvoje lice zvuči poznato dokazala je da je ovaj show jedna od najzabavnijih emisija na malim ekranima. I u ovoj sezoni brigu o plesnim točkama vodi glumac, redatelj i koreograf Igor Barberić, iza kojeg je i režiranje najgledanijeg hrvatskog mjuzikla Mamma Mia!

Ivana Marić me oduševila

– Rekao bih da je u drugoj sezoni TLZP-a postava jača. Svi su jako dobri i u ocjenjivanju odlučuju nijanse. Brzo rade i uče, tako da se može raditi na manjim detaljima i na gradnji lika. Na kraju su te sitne razlike presudne – kaže Barberić i dodaje: – Među natjecateljima nema onih koji imaju "dvije lijeve noge", premda ima i onih koji su imali problema s nekim pokretima. S druge strane, neki poput Ivane Marić oduševili su svojim mogućnostima. Imala je užasno tešku koreografiju Justina Timberlakea, a savladala je relativno brzo. Lani je definitivno najbolji bio Mario Petreković. Brzo je učio, a toliko je gibak da je mogao sve otplesati – kazao nam je Barberić. S televizijom surađuje dugo, a ovo mu je, kako kaže, najdraža emisija jer je na setu vladalo dobro raspoloženje, i nije mu bilo teško raditi.

Karijeru je gradio kao glumac u mjuziklima, a počeo je u Njemačkoj. Po povratku u Hrvatsku počeo je režirati mjuzikle i raditi koreografije.

– Ne volim se ograničavati pa reći za sebe da sam samo plesač ili glumac. U Njemačkoj sam radio u velikim mjuziklima i onda nisam ni bio svjestan koliko je to velika stvar. Tek kad sam počeo raditi u kreativnom timu, žao mi je što nisam više upijao. Nijemci su organiziraniji i radni dan posvete samo tom projektu koji trenutačno rade, a kod nas ljudi rade više stvari odjednom da bi preživjeli – kaže Igor.

Huljići će vas iznenaditi

Barberić je režirao mjuzikl Mamma Mia! za koji, kako kaže, nije ni sanjao da će postići toliki uspjeh. Predstave su rasprodane gotovo do ljeta.

– Znali smo da je predstava hit, ali nismo znali da će biti toliko tražena. Dražen Bratulić napravio je fenomenalne prepjeve pjesama i samo je trebalo fino prezentirati materijal – veli Barberić, kojeg nakon Mamme Mie očekuje novi izazov. 
Režirat će mjuzikl "Pacijenti", za koji je tekst napisao Miro Gavran, a pjesme Vjekoslava i Tonči Huljić. Premijera se očekuje na proljeće u Lisinskom.

– Sve što mogu reći jest da se radi o tome da snaga glazbe može izliječiti sve. Upravo smo poslali poziv za audiciju. Nisam ni sanjao da ću raditi s Huljićima, no kad sam pročitao tekst i čuo pjesme, definitivno mi je zazvučalo kao nešto što bih volio raditi. Pjesme su baš za mjuzikl pa će se mnogi iznenaditi kad ih čuju – otkrio nam je Barberić, koji je pravi radoholičar, a u slobodno vrijeme voli kuhati i spremati stan jer mu to daje osjećaj da "ima život".

– Često i zaplešem u klubu, jer je to nešto drugačije od onog što radimo profesionalno, više jedan određeni tok svijesti i opuštanje. Iako i nakon toga znaju boljeti zglobovi – kazao nam je Barberić.

>>Mamma Mia! obara sve rekorde

>>Footloose mora imati mladu ekipu jer ih i “ubijaju” dok rade

Komentara 3

US
upravo-si-poducen
09:16 25.11.2015.

Radije gledam neki kviz s čudacima nego glupiranje kavanskih zabavljača.

SR
srna2015
14:28 25.11.2015.

Nastavi čitati ili ćete umrijeti za 7 dana Jednom davno djevojčica po imenu Corinne otišla je na Facebook i vidila link za slučaj ........................da ... ... ... ... će se dogoditi da će umrijeti nakon sedam dana od dana kad je to vidio ... ... ..................Ona se samo nasmijala i to ignorirala u potpunosti, a zatim je otišla...U noći sedmi dan počine razmišljati o slućaju No sljedećeg jutra njezina majka je otisla u njezin krevet i zvala ju zato jer je morala ići u školu...I odmah počela vrištati!Vidila je Corinnu mrtvu i sa očima širom otvorenim da bi se prestrašio bilo tko! Ako ne želite da se ovo vam se dogodi kopirajte i Zalijepite ovaj tekst u najmanje 15 različitih komentara, pa prokletstvo Corinne pogodi nekog drugog... Primjer: Marko, dječak iz Napulja imao je 13 godina i nije htjeo kopirati ovaj tekst i samo sedam dana nakon što je nestao u rodnom gradu, njegovo tijelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije