Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fashion.hr

I Severu i Klariću važno je samo – prvoklasno

Fashion.hr (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/32
20.10.2013.
u 00:10

Ivica Klarić spojio je zapadnjačku i beduinsku modu, a Branka Donassy iznenadila je skulpturama

Čim je najavljen, povratak se Roberta Severa na modnu scenu pretvorio u najiščekivaniji trenutak 15. Perwoll Fashion.hr-a. Dogodilo se to na najbolji način: Sever i njegov partner Branko Basletić “zadužen” za mušku kolekciju, trijumfirali su! Uzalud je Sever govorio kako nikad nije ni prestao s modom, jer je cijelo vrijeme radio kostimografiju za tv-sapunice. Dvije se godine čekala moda iz njihove radionice. I napokon, na pistu su izašle manekenke s modelima od trapera meke površine, šeširima salona Škrgatić i torbicama od brušene kože.

Uživalo se u skladu nijansi te prvoklasne dnevne odjeće. Serija košulja s oslikanim printom, dodatno je dekorirana 3D slikama i kristalima, poput rasvjete! A dnevne haljine-košulje, retro su “štiha”, od finih materijala, s presvučenim gumbima čak i na leđima, Dioru u čast! Koktel haljine ručno su, pak, rubljene i pune “pailleta”, a večernje haljine namjerno nisu duge, jedva dopiru do gležnja i poput su produženih majica! Htjeli smo intenzivan nakit k tome – kaže Sever.

Izradio ga je Slobodan Velicki iz Beograda, s makrameom od pletene viskozne špage i treperavih kristalnih cvjetova. Luksuz muške kolekcije pratio je žensku! S antologijskim svilenim balonerom na kraju, sve je dobilo smisao: Sever i Basletić zasjenili su sinoć sve! Iako su se najmlađi – Silvio Ivkić i Marija Kulušić, pobjednici LIFT by Perwoll natjecanja – odlično držali. Marija je prenijela poticaje gotičke arhitekture na svoje modele, a Silvio crnu odjevnu gotiku. Najslabija je karika bila Pavla Aleksić, s pomalo slabokrvnom kolekcijom već viđenih krojnih konstrukcija.

Ništa, naravno nije uzdrmalo veteranku Branku Donassy – dala je titrave modne skulpture od mjehuraste plastike koje su na sceni katakad izgledale poput privida! Nazvala ih je “Quo vadis”. Ne bi li se zapitali idemo li pogrešnim putem... Jedan sigurno ne ide: Ivica Klarić i njegov IK studio. Zamislio je Klarić mladog poslovnog muškarca iz Dubaija ili Abu Dhabija, i odjenuo ga spajajući zapadnjačku i beduinsku modu. Dodajući stvarnost: maskirni uzorak.

>>Fashion guru kralj muške mode na trećoj večeri Perwoll Fashion.hr-a

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije