Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog njega je cool biti štreber

I NASA je zahvalila Leonardu Nimoyu na vječnom nadahnuću

'spock02_nnn_zad_180912'
Foto: ''
1/3
01.03.2015.
u 19:00

Tugu zbog smrti glumca Leonarda Nimoya, koji je preminuo u 84. godini života od kronične opstruktivne bolesti pluća, ne kriju njegovi kolege, osobe iz javnog života, ali ni predsjednik SAD-a Barack Obama

Rijetko koja televizijska franšiza ima toliko obožavatelja koliko ih imaju “Zvjezdane staze” pa je zato vijest o smrti legendarnog Mr. Spocka ganula mnoge od Amerike do Japana. Tugu zbog smrti glumca Leonarda Nimoya, koji je preminuo u 84. godini života od kronične opstruktivne bolesti pluća, ne kriju njegovi kolege, osobe iz javnog života, ali ni predsjednik SAD-a Barack Obama.

– Volio sam Spocka. Prije nego što je štreberstvo postalo cool, postojao je Leonard Nimoy – kazao je Obama. Od popularnog glumca, koji je lik kultnog Spocka odigrao prije 47 godina, oprostio se i njegov kolega iz serije William Shatner, popularni kapetan Kirk.

– Volio sam ga kao brata. Nedostajat će nam njegov humor, talent i mogućnost voljenja – kazao je Shatner koji se s Nimoyem zbližio tijekom snimanja serije od 1966. do 1969., a bio mu je i vjenčani kum kada se 2000. godine oženio sadašnjom suprugom Elizabeth Martin.

Posebnu počast preminulom glumcu dala je američka svemirska agencija NASA koja je na svojim službenim stranicama napisala kako je mnoge od njihovih djelatnika nadahnula baš Nimoyeva uloga Spocka. Po njoj će ga mnogi pamtiti premda je glumac iza sebe ostavio i brojna autorska djela. Napisao je dvije autobiografije “I am not Spock” i “I am Spock”, pisao je i poeziju, a rado je i fotografirao. Nimoy, sin ortodoksnog Židova, izdao je 2002. godine knjigu “Shekhina” u kojoj je fotografirao žene u židovskoj vjerskoj odjeći, čime je potaknuo brojne kontroverzije.

Prije samo tjedan dana glumac se na Twitteru simboličnom porukom oprostio od svojih obožavatelja: “Život je poput vrta. Savršeni trenuci se dogode, no ne mogu se sačuvati, osim u našim uspomenama.”

>>Preminuo legendarni Mr. Spock iz Zvjezdanih staza

>>Legendarni Mr. Spock hitno prevezen u bolnicu zbog problema s plućima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije