Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTO IH MIJENJAJU

Hoće li Ryan Adams u Zagrebu svirati 'Summer Of '69'?

Ryan Adams
Foto: Facebook, promo
1/4
30.03.2017.
u 12:56

Rođendan slave istog dana, a ime i prezime razlikuje im se samo u jednom slovu. Obojica će ove godine svirati u Zagrebu. Često ih mijenjaju, a Ryan je zbog jedne Bryanove pjesme zamalo doživio živčani slom

U Hrvatskoj će ove godine koncerte održati dvojica glazbenika koji slave rođendane istog dana, a ime i prezime razlikuje im se u samo jednom slovu. Već je ranije objavljeno kako će u zagrebačkoj Areni 9. studenoga nastupiti Bryan Adams, a Ryan Adams svirat će u Tvornici 13. srpnja. Mnogi koji ne prate zbivanja na glazbenoj sceni ostali su zbunjeni jer je većina čula za Kanađanina Bryana, najviše zahvaljujući megahitovima poput "I Do It For You" ili "Summer Of '69", dok je Ryan hvaljen kod kritike, no ipak nije toliko popularan kao Bryan.

Ryan je nedavno napisao tekst za New York Post, u kojem je ispričao kako su ga konstantna mijenjanja s Bryanom dovela na rub živčanog sloma, a jednom je zbog toga i prekinuo koncert.

– Dobro se sjećam tog dana i u koncerta u Nashvilleu 2002. Baš sam svirao akustičnu verziju pjesme 'Bartering Lines', kad je neki čovjek u publici konstantno vikao "Sviraj 'Summer Of '69'!". Bio sam užasno ljutit i viknuo sam: 'Tko je to, neka se javi onaj tko viče cijelo vrijeme' – napisao je Ryan. Kad mu je publika pokazala o kome je riječ, došao je do njega, izvadio dvije novčanice od 20 dolara i rekao mu:

– Hej čovječe, ako si želio upropastiti šou, uspio si. Ali sad je red na mene. Uzmi novac, idi kući i popij aspirin, molim te.

No, mediji su sutra samo pisali o tome kako je "Ryan Adams izbacio posjetitelja koncerta jer je tražio pjesmu Bryana Adamsa".

– Postao sam šala. Uskoro su neki namjerno počeli dolaziti na moje koncerte samo kako bi se šalili i vikali "sviraj 'Summer Of 69'". Kao da je to neka magična rečenica nakon koje ću se pretvoriti u golema – napisao je Adams.

Ryan je zbog tih provokacija morao čak ići i na terapije, no zanimljivo, nije zamrzio pjesmu, a ni njezina autora. Dapače, budući da obojica slave rođendan 5. studenoga, Ryan svake godine e-mailom čestita Bryanu, a katkada na koncertima čak i zasvira "Summer Of '69".

– Da se mene pita, radije bih da mi viču "sviraj 'Run To You'". Ta mi je Bryanova pjesma najdraža – zaključio je Ryan Adams.

>>Ryan Adams u srpnju nastupa u Tvornici kulture

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ShuPac
ShuPac
14:05 30.03.2017.

Osim njega, ove gdoine u Zagreb dolaze i Ink Floyd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije