Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Harvardsko sveučilište imenovalo Rihannu humanitarkom godine

Rihanna
Foto: Press Association/Pixsell
1/4
23.02.2017.
u 11:53

- Zahvaljujući svojem karitativnom radu Rihanna je prikupila novce za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici Queen Elizabeth u Bridgetownu na Barbadosu

Renomirano svjetsko sveučilište Harvard u utorak će američkoj pjevačici, glumici, dizajnerici i filantropkinji Rihanni uručiti nagradu Peter J. Gomes za njezino iznimno humanitarno i filantropsko djelovanje.

Po izboru prestižnoga sveučilišta iz američkog Cambridgea pjevačica će 28. veljače biti proglašena Humanitarkom godine.

- Zahvaljujući svojem karitativnom radu Rihanna je prikupila novce za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici Queen Elizabeth u Bridgetownu na Barbadosu. Svrha izgradnje centra je rana dijagnostika i liječenje raka dojke - rekao je ravnatelj Zaklade Harvardskog sveučilišta S. Allen Counter.

Uspješna pjevačica angažirana je i na pružanju potpore djevojčicama u zemljama u razvoju kada je posrijedi njihov pristup obrazovanju, a prošle je godine pokrenula program pod nazivom Clara Lionel Foundation's Global Scholarship čiji je cilj plaćanje sveučilišnih troškova studentima s Kariba, Haitija i Barbadosa koji obrazovanje nastavljaju na sveučilištima u Sjedinjenim Državama.

- Zbog filantropskih i sličnih inicijativa Zaklada Harvard odlučila je Rihannu imenovati Humanitarkom godine - objasnio je Counter.

Nagradu su, među ostalima prethodnih godina dobili nekadašnji glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, mlada Pakistanka i dobitnica Nobela za mir Malala Yousafzai i pjevač Lionel Richie.

Pravim imenom Robyn Rihanna Fenty, pjevačica je dosad prodala više od 200 milijuna nosača zvuka te osvojila osam nagrada Grammy.

Kao velika obožavateljica mode pokrenula je i vlastitu liniju odjeće u suradnji sa sportskom markom Pumom.

>>Rihanna je ubijala vrijeme na Grammyju nazdravljajući iz dijamantne pljoske

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije