Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
majstorski ciklus

'Najbolji trubač u galaksiji' u četvrtak u Lisinskom

hakan hardenberger
Foto: PR FOTO
27.05.2015.
u 12:22

Jednom riječju, on je 'najbolji trubač u galaksiji' (The Times). Šveđanina Håkana Hardenbergera na koncertu u Majstorskom ciklusu u četvrtak 28. svibnja u 19.30 u dvorani Lisinski ugošćuje Simfonijski orkestar HRT-a

On je prvak najteže kategorije, glazbenik koji je u stanju svladati svaki izazov, majstor koji zna najsitniju tajnu zanata, interpret koji u malom prstu ima cijeli repertoar za svoj instrument, od klasike do najvirtuoznijih suvremenih skladbi, umjetnik koji nema drugu konkurenciju osim samoga sebe.

Riječju, on je 'najbolji trubač u galaksiji' (The Times).  Šveđanina Håkana Hardenbergera na koncertu u Majstorskom ciklusu u četvrtak 28. svibnja u 19.30 u dvorani Lisinski ugošćuje Simfonijski orkestar HRT-a.  Zaštitni znak najvećeg solista na trubi današnjice su nova djela za ovaj instrument koja su nastala upravo na njegov poticaj i čiji je gorljivi promicatelj. Arvo Pärt, Hans Werner Henze, Rolf Martinsson samo su neka od skladateljskih zvijezda koja su mu posvetila svoja djela stvorivši najvažnije opuse za ovaj instrument.

Publici Majstorskog ciklusa Håkan Hardenberger uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Clemensa Schuldta predstavit će se izvedbom Koncerta za trubu i orkestar ''Nobody Knows de Trouble I See'' Bernda Aloisa Zimmermanna, glasovitog po tehničkoj zahtjevnosti kao i po angažmanu protiv rasne diskriminacije zbog koje citira crnačku duhovnu pjesmu apostrofiranu u naslovu. Uz Devetu simfoniju Dmitrija Šostakoviča, na programu je još i ciklus simfonijskih pjesama Noćno lutanje hrvatskog skladatelja Josipa Mandića.  

>>Jacques Houdek i prijatelji za udrugu "Ljubav na djelu"

>>U Lisinskom uskoro nastupa University of Notre Dame Concert Band

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije