Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Radić

Gledatelji nam zahvaljuju što ih u ova teška vremena ipak uspijevamo nasmijati

30.05.2016., Split - Glumac Zarko Radic.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
01.06.2016.
u 09:00

U novoj serji glumi s Bogdanom Diklićem kojega je upoznao još na studiju, ali ovo im je prvi put da zajedno surađuju

Kada znate da Feđa Isović, scenarist genijalne i regionalno popularne serije “Lud, zbunjen, normalan”, potpisuje radnju sitcoma “Lažni svjedok” koji se prikazuje na Novoj TV, znate da je smijeh zagarantiran. Uz Isovića velike zasluge pripadaju i Bogdanu Dikliću, Željku Duvnjaku i Žarku Radiću koji igraju glavne uloge, a kako je bilo na snimanju i kako je bilo surađivati s ovom ekipom, ispričao nam je Žarko Radić.

Odmalena obožava komediju

– Ja sam bio na četvrtoj godini kad je Diklić polagao prijamni na Akademiji, on pamti da sam mu ja rekao da će biti primljen. Ovo je prvi put da radimo zajedno i drago mi je zbog toga jer je Dik zaista poseban. S Duvnjakom sam već radio, odličan je partner. Atmosfera na snimanju bila je izuzetno dobra, radna i zabavna i nadam se da će se to vidjeti i na ekranima – govori glumac kojeg smo zatekli u rijetkim trenucima odmora u njegovu Splitu. U seriji glumi Ivana Galijatovića, poslovnog čovjeka koji dvojici odvjetnika spremnih na sve nudi izlaz iz novčane krize, a o tome postoji li sličnost s likom Svete Tepavca u “Kud puklo da puklo”, Radić kaže: – Ne postoji sličnost između ta dva lika, nadam se da će biti potpuno različiti, ali da će ih publika na isti način prihvatiti i voljeti.

Glumac je veliki ljubitelj komedije, i to još od djetinjstva kad je gledao Charlieja Chaplina, Fernandela, a kasnije je zavolio Stevea Martina, Seinfelda... U zadnjih desetak godina Radić je glumio u brojnim domaćim sapunicama i humorističnim serijama i iako je navršio 66 godina, o mirovini i ne razmišlja.

Junački izdržao ples

– Posljednjih godina sam dosta radio. Imao sam sreće što sam sudjelovao u zanimljivim projektima s darovitim kolegama, trenutačno se odmaram i nadam se da odmor neće dugo potrajati. Odlično se osjećam kad radim i dokle god je tako, kad god mi se pruži zanimljiva prilika, prihvatit ću je – odlučno kaže. Razgovarati sa Žarkom Radićem a ne spomenuti “Kapelske kresove” gotovo je nemoguće. U to vrijeme dobivao je puno pisama obožavateljica, a danas?

– Bilo  je mnogo pisama, ali to je bilo jako davno. Kresovi su se prvi put prikazivali prije 42 godine. Sve se otad promijenilo. Nema više pisama, postoje društvene mreže, mailovi. Javljaju mi se gledaoci i zahvaljuju mi što ih u ova teška vremena uspijevamo nasmijati i ja sam zahvalan i ponosan zbog toga – kaže Radić. Da uz glumački talent posjeduje i plesni pokazao je u jednom showu, a u “Kud puklo da puklo” je i zapjevao.

– Sada mislim da sam bio hrabar što sam sudjelovao u “Plesu sa zvijezdama”. Izdržao sam junački. Zaista ne žalim, ali ne bih ponovio. Pjevao sam u “Kud puklo da puklo” u nekoliko navrata. Jedna pjesma je bila zaista pravi hit na društvenim mrežama. Neke pjesme mogu otpjevati korektno uz dosta vježbe. Nisam bogomdani pjevač – priznaje. Njegovi sinovi Vedran i Ognjen nisu krenuli putem glume, a taj put nije izbor ni njegove unuke Lune.

– Lunu ne zanima gluma i to je super. Luna odlično crta i mislim da ima šanse da se tu negdje pronađe. Ponekad kad joj je pri ruci pogleda nešto od toga što ja radim – kaže Radić.

Komentara 2

SX
sudbina x
11:20 01.06.2016.

Radiću ne seri, koja teška vremena? Za koga, za tebe i ekipu sigurno ne. Ja vidim da je vama glumcima srbima Hrvatska eldorado. Iz SAD-a vratio se Šerbedžija i Mira Furlan sa velikim karijerama u SAD-u hahahhaa. Išlo im dokok su se furali na ugroženost u Hrvatskoj. Na desetke srpskih glumaca doselilo i radi ovdje. Pitam zašto ako ste ugroženi i loše vam je?

BJ
Bjelovar112
12:50 01.06.2016.

kud puklo da puklo je super serija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije