Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni koncert

Gabi Novak, Arsen Dedić i Vatroslav Kuliš za 'Korak u život'

arsen dedić
Foto: PR FOTO
1/3
30.06.2015.
u 13:58

U subotu 4. srpnja 2015. Rotary club Zagreb Kaptol na Sceni Amadeo organizira humanitarni koncert za akciju 'Korak u život' kojom se osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji.

Ove godine 'domaćini' koncerta bit će vrhunski glazbeni umjetnici Gabi Novak i Arsen Dedić te njihovi gosti Lea Dekleva i maestro Branko Bulić Bula. Posebnost ovogodišnjeg koncert jest u tome što će svaki kupac ulaznice za koncert, čija je cijena 150 kuna i od čije prodaje se osiguravaju stipendije, na dar dobiti grafiku vrsnog hrvatskog likovnog umjetnika Vatroslava Kuliša, a mogu i razgledati njegovu izložbu "Životinjsko carstvo" koja će bit postavljena od 02.07.u sklopu programa Scene Amadeo.

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol 2009. godine pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život. Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih šest godina prikupljeno je više od 20 milijuna kuna za 185 studentskih stipendija, dok je prva generacija stipendista završila studij prošle godine.

Humanitarni koncert za akciju 'Korak u život' održat će se u subotu 4. srpnja 2015. na Sceni Amadeo (atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja zagrebačkog Gornjeg grada, Demetrova ulica) s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 150 kn, a od čije se prodaje osiguravaju stipendije, mogu se kupiti putem online servisa www.ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima. U slučaju kiše koncert će se održati u kazalištu Kerempuh.

U prilogu se nalazi i Vaša pozivnica za otvorenje izložbe Životinjsko carstvo te Vas najljepše molimo da najavite ovaj hvalevrijedan humanitarni koncert kako bismo zajednički potpomogli ostvarenju još jednog mladenačkog sna!

>>Ovacije Bečana bravuroznom Arsenu Dediću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije