Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
66. Berlinale

George Clooney razgovarat će s Angelom Merkel o izbjegličkoj krizi

Berlinale
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
11.02.2016.
u 23:30

Filmom braće Coen "Heil, Caesar" započeo 66. Berlinale, a u programu „Panorama“ bit će prikazan i film hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste „S one strane“ koji tematizira posljedice ratnih zbivanja na području bivše Jugoslavije u devedesetima.

Projekcijom novog filma redateljsko-producentskog dvojca braće Coen „Heil, Caesar“ u četvrtak navečer u Berlinu je otvoren 66. po redu Filmski festival, poznatiji kao Berlinale.

„Ovim otvaramo 66. Berlinale“, rekli su zajednički na svečanosti otvorenja predsjednica ovogodišnjeg festivalskog žirija Meryl Streep i direktor Berlinalea Dieter Kosslick.
Prije toga su se publici obratili njemačka državna tajnica za kulturu Monika Grütters i gradonačelnik Berlina Michael Mueller koji su upozorili i na trenutačnu migrantsku krizu, a sve to u svjetlu ovogodišnjeg slogana Berlinalea „Pravo na sreću“.

 Najavljeno je kako će se glavni protagonist filma „Heil, Caesar“ George Clooney tijekom festivala susresti s kancelarkom Angelom Merkel kako bi razgovarali o migrantskoj krizi.

 „Želim vidjeti što možemo zajednički učiniti“, rekao je Clooney koji se već do sada tijekom karijere iskazao humanitarnim i socijalnim projektima. U filmu „Hail, Caesar“ braće Joela i Ethana Coena, George Clooney glumi jednog hollywoodskoga glumca iz pedesetih godina koji je slavu stekao povijesnim filmovima, ali usred snimanja jednog filma biva otet.

Na ovogodišnjem Berlinaleu u više od deset sekcija bit će prikazana 434 filma. U programu „Panorama“ bit će prikazan i film hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste „S one strane“ koji tematizira posljedice ratnih zbivanja na području bivše Jugoslavije u devedesetima. Hrvatski audio-vizualni centar (HAVC) će u sklopu filmskog sajma European Film Marketa tijekom festivala profesionalnoj publici predstaviti recentnu hrvatsku filmsku produkciju.

Zadarska glumica Tihana Lazović ove je godine izabrana među deset European Shooting Stars. Ta platforma mladim i perspektivnim europskim glumcima pruža priliku za daljnju afirmaciju.
U glavnom festivalskom programu, u konkurenciji za jednu od nagrada, među 18 filmova našao se i film sarajevskog redatelja Danisa Tanovića „Smrt u Sarajevu“. 

Festival traje do 21. veljače, a nagrade će biti dodijeljene večer prije, u subotu 20. veljače. 

>>Hrvatski filmaši na Berlinskom filmskom festivalu

>>Ovo je film koji je osvojio berlinski turistički festival

Komentara 3

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
00:30 12.02.2016.

O mogu misliti sta ovaj mudrijas ima za reci miss Piggy glede krize

KE
kermitovo
07:40 12.02.2016.

Uff fala kur_u, pa da se više i taj problečić riješi.

Avatar mihavg
mihavg
10:07 12.02.2016.

Kakve veze ima Clooney sa bilo čime u svijetu, a kamoli sa migrantima u Europi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije