Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
super koncerti

Evo što nam Žedno uho priprema ove jeseni u Zagrebu!

koncerti,Merchandise
Foto: ''
1/5
02.09.2014.
u 09:34

Za svakog ponešto. Dolaze nam Blouse, Hammmerhead, Future Islands, Swans, The Raveonettes, Merchandise, Laetitia Sadier i Sage Francis

Nakon uspješno održanog SuperUho Festivala u Šibeniku organizacija Žedno Uho seli koncertne aktivnosti u Zagreb gdje do kraja godine organizira niz koncerata omiljenih nezavisnih izvođača.

Jesenja koncertna sezona počinje 13. rujna nastupom američkog benda BLOUSE koji nježnim, gotovo poetskim spojem tradicionalnih RnR instrumenata (bubanj, bas i električna gitara), ritam mašina, synthesizera i zanosnog ženskog vokala stvaraju moderni shoagaze/pop zvuk.

Obožavatelji bučnog RnR zvuka zasigurno će se razveseliti koncertu ponovo okupljenog američkog noise rock benda HAMMERHEAD koji će nastupiti 20. rujna u klubu Močvara. Paul Sanders na gitari i vokalu, Paul Erickson na bas gitari i vokalu i Jeff Morridian Jr na bubnjevima snimili su tijekom 90-ih godina četiri albuma i održali niz koncerata. Godine 1996. Paul Sanders napustio je bend i Hammerhead je potom prekinuo svoje aktivnosti. Na veliku sreću 2010. bend se ponovno okupio i krenuo u koncertne aktivnosti. Kao podrška ovom dragulju noise rock scene iste večeri nastupit će i veterani zagrebačkog noise rocka: Franc Kafka ensemble i Tanker.

Baltimorski bend FUTURE ISLANDS, neobičnog izričaja u autentičnoj interpretaciji synth glazbe osamdesetih, nakon odličnog i posebno zanimljivog koncerta 2010. u KSETU, vraćaju se u Zagreb 11. listopada kad će nastupiti u klubu Močvara. Njihova new waveom i synth popom inspirirana glazba, za razliku od većine im srodnika, svoj puni zamah i smisao dobiva na koncertima, gdje sjajan vokal lidera grupe Samuela T. Herringa dolazi do punog izražaja, a ovaj se pretvara u performersko čudo gotovo ravno onome kolege im i uzora iz Baltimorea Dana Deacona. Uzlazna putanja benda u relativno kratkoj karijeri nakon objavljivanja albuma ''On The Watter'' (također za čikaški Thrill Jockey) dovela ih je ove godine do nastupa u legendarnoj TV glazbenoj emisiji The Late Show with David Letterman.

Koncert legendarnog rock'n'roll seksteta SWANS, predvođenog jedinstvenim Michaelom Girom, uz podršku elektroničko-eksperimentalne noise glazbenice Pharmakon održat će se u 14. listopada 2014. u Zagrebu u dvorani Jedinstvo.

Po prvi put u Zagrebu 29. listopada u klubu Močvara na samostalnom koncertu nastupit će danski indie rock dvojac THE RAVEONETTES - basistica i pjevačica Sharin Foo i gitarist Sune Rose Wagner. Inspirirani energijom RnR glazbe 60-ih obogaćene transoidnim ritmovima, bitno moduliranim zvukom instrumenata, mračnom poezijom interpretranom psihodeličnim vokalom The Raveonettes stvaraju potpuno autentičan i moćan klubski zvuk. Do sada su izdali sedam studijskih albuma, a na koncertu u Zagrebu predstaviće poslednje izdanje ''Pe'ahi“.

Bend ironičnog imena MERCHANDISE iz floridske Tampe nastupa u Močvari 7. studenog. Iako su izniknuli na punk/hard core sceni, ljubav prema jazz i dub glazbi brzo je preokrenula njihov punkerski hard core zvuk u mračniji post-punk prožet elektroničkom glazbom. Sadašnji zvuk benda može se usporediti sa ranim radovima bendova The Smiths, New Order, Suicide, Joh Division dok su ih na počecima karijere uspoređivali sa Fugazi i Black Flag.

Žedno uho 24. studenog u klubu Močvara ima čast ugostiti pjevačicu karakterističnog hipnotičkog vokala LEATITIU SADIER poznatiju kao članicu svevremenskog kraut pop benda Stereolab. Glazbenu karijeru započinje krajem 80-ih godina kada je upoznala Tima Ganea, gitarista benda McCarthy s kojim je ubrzo osnovala i inovativni kraut pop bend Stereolab, a koji je bitno utjecao na mnoge obožavatelje diljem svijeta kao i na glazbenike. Kao solo izvođač iza sebe ima dva studijska albuma, a tijekom bogate i zanimljive glazbene karijere surađivala je sa nizom glazbenika i bendova nezavisne scene.

I za kraj, 25. studenog u klubu Močvara nastupit će karizmatični raper, pisac i performer SAGE FRANCIS. Jedan od rijetkih slam pjesnika koji uživa poštovanje RnR glazbenika snimio je četiri albuma, a gostovao je i na pjesmi ''Let Them eat war“ popularnog RnR benda Bad religion.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije