navigacija Zvijezde 43
Završno natjecanje

Elizabeta Burg: Zadovoljna sam kako sam predstavila Hrvatsku

Od 16 djevojaka koje su bile Miss Universe Hrvatske aktualna misica s osvojenim 11. mjestom ima najbolji svjetski plasman

Foto: 'HANDOUT'

Već godinama o izborima ljepote u Hrvatskoj govori se da nisu ono što su bili devedesetih jer naše djevojke na svjetskim izborima redovito prolaze s nezapaženim rezultatima. No takvim komentarima stala je na kraj Slavonka Elizabeta Burg, aktualna Miss Universe Hrvatske, koja je na svjetskom izboru održanom u četvrtak ujutro po našem vremenu osvojila 11. mjesto. I to u konkurenciji od 89 djevojaka!

– Ponosna sam i zadovoljna kako sam predstavila Hrvatsku – poručila je Elizabeta iz Las Vegasa.

Policajac joj poželio sreću

Od 16 ljepotica koje su dosad ponijele titulu Miss Universe Hrvatske, Elizabetin plasman najveći je uspjeh. Studentica ekonomije i menadžmenta otvoreno je prije izbora priznala da se nada ulasku u top 15, što joj je i pošlo za rukom.

A njezini dani u Las Vegasu bili su posvećeni isključivo pripremama za natjecanje.

– Grad nisam mogla obilaziti sama, već smo organizirano i u grupi s ostalim djevojkama išle na razna snimanja, pa sam tako vidjela gotovo cijeli grad – kaže 19-godišnjakinja. Čim je sletjela na američko tlo, ističe, nije mogla ne primijetiti ljubaznost ljudi.

– Već na aerodromu policajac mi je poželio pobjedu na izboru. Ne znam radi li se samo o glumi i profesionalnosti, ali u svakom slučaju godi – sa smijehom će Elizabeta.

Strogo osiguranje

Obožavatelje je brzo stekla, a posebno ju je radovalo čuti njihove povike dok je na probama koračala pozornicom. Od djevojaka se najviše družila s Poljakinjom Marcelinom Zawadzkom i, kaže, nije primijetila nikakvu ljubomoru ni netrpeljivost među curama.

– Nisam osjetila da me ijedna djevojka izbjegava ili iza leđa ogovara, a vjerujem da je tako i s ostalima. Ponijela sam iz Hrvatske licitarska srca i bočice lavande i to sam im poklonila kako bi imale suvenir iz naše zemlje – ispričala je Slavonka koja je rijetko komunicirala s obitelji. – Kako je netko već nakon tjedan dana objavio listu s našim brojevima soba na internetu, organizator je iz sigurnosnih razloga zabranio sve pozive u sobe, ali s roditeljima i dečkom u kontaktu sam SMS-ovima i e-mailom.

Najljepša je violončelistica Oliv

Najljepša je violončelistica Olivia Culpo iz SAD-a

Kruna Miss Universe na 61. svjetskom izboru pripala je Amerikanki Oliviji Culpo (20). Pobjedi se najviše iznenadila Olivijina obitelj koja je ostala u čudu i kada je izabrana za pobjednicu svoje savezne države Rhode Island. Olivia je odrasla uz roditelje glazbenike pa ne iznenađuje što svira violončelo.Prva pratilja je Filipinka Janine Tugonon, a druga pratilja je Venezuelanka Irene Sofiá Esser Quintero.Inače, Miss Universe SAD-a zadnji put je titulu najljepše na svjetskom izboru ponijela 1997. godine.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija
 • acer acer

  21.12.2012 u 13:55h

  Vrbanja, Županja... To više nije slučajnost!
  0 0% 0
 • cap007 cap007

  21.12.2012 u 10:20h

  Čestitam na lijepom plasmanu. Po meni se ljepša od ove koja je pobijedila :)
  0 0% 0
 • acer acer

  21.12.2012 u 13:55h

  Vrbanja, Županja... To više nije slučajnost!
  0 0% 0
 • cap007 cap007

  21.12.2012 u 10:20h

  Čestitam na lijepom plasmanu. Po meni se ljepša od ove koja je pobijedila :)
  0 0% 0