Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmska karijera

Egipćanin u Samoboru: Želim biti novi Omar Sharif

Fares Mongy
Foto: Privatni album
1/4
20.02.2017.
u 16:35

Počeo je kao trgovac na suku u Maroku u "Larinom izboru", snimio nizozemski film "Full contact", a sada je u prestižnoj britanskoj seriji

“Nisam niti sanjao da ću jednog dana postati slavni glumac i biti među najtraženijima za uloge u filmovima raznih produkcija”, kaže 35-godišnji Egipćanin Fares Mongy, koji je stigao u Hrvatsku 2011. i danas živi u Samoboru. Naime, iako je u Egiptu bio turistički vodič i nije imao nikakvo iskustvo ni veze s glumom, zahvaljujući ulozi u hrvatskoj seriji „Larin izbor“, Fares je ušao u glumačke vode.

Zapažen u Larinu izboru

Kako se radnja serije „Larin izbor“ preselila u „Maroko“, za statiste je uzeto nekoliko Arapa koji dugo godina žive u Hrvatskoj, a među njima je bio i Fares.

– Moj prvi nastup na TV ekranima bio je u hrvatskoj seriji gdje sam glumio marokanskog prodavača. S obzirom na to da je ta serija bila prikazana diljem cijelog arapsko-islamskog svijeta, režiser filma “Full contact“, nizozemske produkcije, David Verbeek potražio me preko agencije. Kada su me zvali i rekli da imaju ulogu u filmu za mene, mislio sam da je to neka šala – kaže Fares te ističe da su svi mislili da je profesionalni glumac, a ne amater.

– Toliko sam naučio u „ Larinu izboru“ da nisam imao nikakav strah pred kamerom. U filmu „Full contact“ dobio sam ulogu učitelja kickboxinga. To je zapravo bila moja prva prava uloga koja me uvela u svijet filma. Iako se prije nisam susretao s borilačkim vještinama, toliko sam se uživio u ulogu da su me prozvali i faraonskim borcem – kroz smijeh govori Fares te napominje da je u filmu glumio s francuskim glumcem Gregoom, od kojeg je tijekom snimanja puno naučio.

– Film, u kojem se radnja odvija za američkog rata u Jemenu, bio je prikazan na desetak međunarodnih festivala te je osvojio nekoliko nagrada, zbog čega je porasla i moja popularnost, a to mi je širom otvorilo vrata kinematografije – govori Fares te priznaje kako je nakon te uloge, s obzirom na to da nije imao glumačkog iskustva, znao po cijele dane gledati stare filmove i učiti.

U filmu o migrantima, uz mene i Doris, glumit će i najpopularniji egipatsski glumac El Sakka

Danas Fares snima BBC-ovu seriju “McMafija” koja govori o ruskoj mafiji , a serija se snima na nekoliko mjesta diljem svijeta.

– Serija “McMafija” jako je zahtjevna i bit će zasigurno sjajna. Prvi dio snimanja je završen, a ja sam u tom dijelu snimao u Egiptu, dok će se drugi dio snimati u Hrvatskoj. S obzirom na to da serija još nije dovršena, ne smijem govoriti o detaljima osim da će biti pravi hit i veoma gledana – govori Fares. Vraćamo ga u njegovu mladost, a on se sjeća kako je u Egiptu jako lijepo živio, sve do revolucije 2011. godine.

– Radio sam u hotelu Sheraton u Sharm El Sheikhu i studirao turistički menadžment. Zarađivao sam mjesečno oko tri tisuće dolara, što je za egipatske prilike izuzetno dobro. Na žalost, nakon revolucije, sve je stalo. Nakon deset godina rada u toj najatraktivnijoj turističkoj destinaciji na Crvenom moru morao sam napustiti posao i krenuti u svijet trbuhom za kruhom. S obzirom na to da sam imao puno prijatelja u Hrvatskoj koji su često dolazili na ljetovanje u Sharm El Sheikh, pozvali su me u Hrvatsku i tu sam i ostao. U međuvremenu sam se i oženio. Kako kažu, svako zlo za neko dobro. Da nisam otišao iz Egipta, danas ne bih bio glumac niti bih imao snove da jednog dana stignem i do Hollywooda– kazao je Fares.

Na pitanje o snimanju “Larina izbora” Fares odgovara:

– Svi su me glumci lijepo prihvatili i mogu vam reći da sam izuzetno ponosan što sam bio dio te serije, koja je u arapsko-islamskom svijetu postala izuzetno popularna – kaže Fares i otkriva nam kako bi s Doris Pinčić i najpopularnijim egipatskim glumcem Ahmedom El Sakkom volio snimiti film:

– Scenarij filma već je napisan. To je jako aktualna priča, o migrantima iz arapskog svijeta i mafiji koja na njima zarađuje prebacujući ih u europske zemlje. Film će sadržavati i autentične snimke i ljudske sudbine – kazao je Fares Mongy, koji se nada da će, iako je tek na početku, imati bogatu karijeru poput njegova uzora egipatskog glumca Omara Sharifa.

>>Omiljeni glumac ženske publike vraća se na male ekrane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije