Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Nepodnošljiva lakoća putovanja"

Dvina Meler umalo se udala u Srednjoafričkoj Republici

dvina meler
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
27.08.2014.
u 14:41

Nadaleko poznata avanturistica, Dvina Meler, Bjelovarčanima je predstavila knjigu "Nepodnošljiva lakoća putovanja", a koja je ujedno bila popraćena projekcijama fotografija sa njezinih brojnih dalekih putovanja...

Nadaleko poznata avanturistica, Dvina Meler, Bjelovarčanima je predstavila knjigu "Nepodnošljiva lakoća putovanja", a koja je ujedno bila popraćena projekcijama fotografija sa njezinih brojnih dalekih putovanja. U predvorju Kulturnog i multimedijskog centra (kina) u organizaciji Udruge Revolucija, razgovorljiva i zanimljiva, Dvina je svojim fascinantnim dogodovštinama iz svih krajeva svijeta zabavila, zaokupirala i zaintrigirala okupljene Bjelovarčane, a koji su i nakon jedno i pol satnog prepričavanja putovanja bili neutaženi za dodatnim pikanterijama, pa se razgovor u intimnijem okruženju dobrano produžio. Dojam karakternih osobina kakav ostavlja na fotografijama, ustrajna, tiha, moćna, lijepa, mistična, graciozna, Dvina je svojom susretljivošću i konverzacijom "uživo" ne samo opravdala već i dodatno pojačala.

A njezina adrenalinska nota, koja joj je praktički usađena u genetskom kodu, nakon 18-godišnje karatističke karijere, u potpunosti je isplivala na površinu tijekom avanturističkih pothvata na svim stranama svijeta. ". Želi obići sve zemlje svijeta A koliko je pak ustrajna na tom putu otkriva kroz želju da u konačnici želi obići svih 200-ak zemalja svijeta. Nastavi li sadašnjim tempom taj joj je put dohvatljiv i to u doglednoj budućnosti, s obzirom da je njezina noga do sad kročila i obišla čak 138 svjetskih destinacija. Od bezbrojnih dogodovština, pojedine ipak malo više "strše" iznad površine od ostalih. ". Iako vegetarijanka, osvojile je tarantule - Iako sam vegetarijanka od svoje četvrte godine, na putovanjima sam bila prisiljena, kako ne bi uvrijedila domaćine, probati svakojake životinje, a na popisu tih čudnih i odbojnih recepata najomiljenije jelo su mi bile pržene tarantule u Kambodži, a koje su mi se toliko svidjele da sam tražila dodatnu porciju. Suprotno tome, više nikad ne bi kušala štakora u Vijetnamu, bodljikave gusjenice u Kongu, skakavce u Nigeru, te nipošto mariniranog zamorca od kojega sam u Južnoj Americi skoro povraćala – "delicija" se prisjetila Dvina.

Upitana o sigurnosti ističe kako se u Africi uvijek osjećala sigurnom, za razliku od J. Amerike. - Najneugodnije sam se osjećala u Venecueli, dok je Honduras najopasnija država za putovanje. Primjerice, San Pedro Sula, tamošnji industrijski grad kojeg sam posjetila prije nekoliko godina, lani je sa 1143 dokumentiranih ubojstava (na cca sedamsto tisuća stanovnika) službeno zasjeo na prvo mjesto najopasnijih gradova na svijetu – argumentira Dvina. ". Kada je pak o opuštanju riječ ističe da u životu nikad nije "slatko" spavala kao što je bio slučaj u Indoneziji. - U selu plemena Korowai u džungli Irian Jaye, spavala sam u krošnji drveta 20 metara iznad tla, a što uvjerljivo drži prvo mjesto na mojoj ljestvici najjačih noćenja ikad – o luksuznom je smještaju pričala Dvina, a koji ju je podsjetio i na ponajveću zanimljivost jer je umalo u Srednjoafričkoj Republici doživjela prvu "bračnu" noć.

- Nikada i nigdje nismo imali problema s prolaskom kao u spomenutoj državi. Naime, svakih nekoliko kilometara smo nailazili na barikade sa korumpiranom vojskom, policijom i "žandarmerijom", a koji su zahtijevali novac za prolaz. Nekako smo se uz mali mito provlačili sve do jedne na kojoj nas je dočekao tamošnji vojni zapovjednik Alban. Toliko sam mu se svidjela na prvu da me je odmah poželio oženiti, no nekako sam se za dlaku izvukla rekavši da je običaj da prvo mora doći u Hrvatsku mojim roditeljima i zaprositi me. Izmijenili smo podatke i brojeve telefona, pri čemu sam naravno dala lažni broj, no on nam je ujedno dao i propusnicu koja nam je "razgrnula" sve sljedeće barikade – sa smijehom se nesuđenog supruga sjetila Dvina, a koja je posjetitelje među ostalim zapanjila i pričama o zombijima, te vudu vračevima i religiji.

>>Dvina Meler: U društvu kanibala, vudu svećenika, pljačkaša...

Ključne riječi

Komentara 4

PE
pedroso
15:53 27.08.2014.

breaking news?

IV
IVA04
07:37 28.08.2014.

Hrabro...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:35 28.08.2014.

Srednjoafricka Republika? Di je to? I di je to dotcna osoba nadaleko poznata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije