Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životno partnerstvo

Dražen Ilinčić i Alen Kovač: Zasnivanje obitelji slavili smo dva dana

27.06.2015., Zagreb - U Starogradskoj vijecnici odrzano je vjencanje TV voditelja i novinara Drazena Ilincica s deckom Alenom Kovacem. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
29.06.2015.
u 12:15

Nadaju se da će njihov čin potaknuti druge da javno progovore o homoseksualnosti

Nakon šest godina veze, 52-godišnji novinar i voditelj na HTV-u Dražen Ilinčić i njegov 17 godina mlađi partner Alen Kovač, u subotu su u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici sklopili životno partnerstvo.

Na intimnom slavlju uz zaljubljeni par bili su njihova rodbina i najbliži prijatelji, a među njima glumac i redatelj Miran Kurspahić koji s Draženom radi emisiju "Dobro jutro: kultura" te urednice na HTV-u Branka Kamenski i Vlatka Kolarović. Iz vijećnice su izišli obasuti laticama ruža i kapljicama kiše koja nije omela njihovu sreću.

Konačno član obitelji

Dražen Ilinčić o jednom od najvažnijih dana u svojem životu nije htio pričati i ljubazno je zahvalio na čestitkama, no njegov partner Alen Kovač otkrio je kako je izgledala ceremonija.

– Bilo je zaista odlično i sve je izgledalo kao tipično sklapanje braka, ali je, eto, riječ o životnom partnerstvu. Sve smo dosta brzo obavili, od predaje dokumenata do potpisivanja partnerstva, a zatim smo nastavili s tulumom u našem stanu – kazao nam je Kovač. Veselo društvo cijelu noć nije spavalo nego je svoju feštu nastavilo i u nedjelju. Alen kaže da se njegov i Draženov odnos potpisivanjem životnog partnerstva neće mnogo promijeniti, ali je sretan što će Dražena moći predstavljati kao člana svoje obitelji.

– Prije tri godine ležao sam u bolnici nakon prometne nesreće, a Dražen mi nije mogao doći u posjet jer nije bio član obitelji, pa sam ga morao predstavljati kao prijatelja. Kada bi opet došlo do takve situacije, više ne bi bilo problema jer smo sada konačno obitelj – zadovoljno kaže Alen. On i Dražen nadaju se da će njihov čin potaknuti i druge istospolne parove da registriraju svoje partnerstvo.

Brak je samo niz pravila

Dražen Ilinčić još je 2004. priznao da je homoseksualac, a u intervju koji je ranije dao za Večernji list objasnio je svoje stajalište prema braku.

– Sve svoditi pod naziv brak smanjuje našu različitost. Meni je riječ brak već nesimpatična jer sa sobom vuče uvijek nešto malograđansko, niz pravila, regula koje morate poštovati – kazao je tada Ilinčić. Ipak, oduvijek je isticao da bi volio zasnovati zajednicu pa nitko nije bio sretniji od njega kada ga je Alen zaprosio.

>>Dražen Ilinčić i Alen Kovač sklopili životno partnerstvo

>>Dražen Ilinčić vjenčat će se s partnerom Alenom Kovačem

Komentara 5

BO
borac2525
12:42 29.06.2015.

A tko je bacao buket?

DU
Deleted user
13:24 29.06.2015.

OK sretno im bilo..možemo sada dalje? Ima li važnijih vijesti od ove propagande.

MI
mirr
14:37 29.06.2015.

nakon dva dana to nije pakshu nego kanta, ista ko sto je ima ovaj sta dislajka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije