Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krađa skica

Dizajnerica tuži modnu kuću Alexander McQueen zbog vjenčanice Kate Middleton

Vjenčanje kraljevskog para
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
1/8
02.05.2016.
u 12:40

Pokrenut je pravni postupak jer dizajnerica Christine Kendall smatra da je svjetski brend nepravedno prisvojio njezine skice i zatim ih kopirao za izradu vjenčanice vojvotkinje

Dizajnerica vjenčanica Christine Kendall tuži luksuzni modni brend Alexander McQueen tvrdeći du su iskoristili njezine skice za izradu vjenčanice vojvotkinje Kate Middleton.

Kraljevsko vjenčanje princa Williama i Kate održalo se 29. travnja 2011., kada je primijetila sličnosti između svojih skica i konačne haljine kreativne direktorice brenda Sarah Burton.

Prema tvrdnjama Kendall, svoju verziju vjenčanice poslala je pet mjeseci prije kraljevskog događaja. Iz Buckinghamske palače zahvalili su se na prijedlogu i poručili da će s njom kontaktirati ako budu zainteresirani. Međutim, nakon toga više joj se nisu javili.

Foto: Dwayne Senior/News Syndication/PIXSELL

Pokrenut je pravni postupak jer Christine smatra da je svjetski brend nepravedno prisvojio njezin dizajn i zatim ga kopirao, kako javlja Telegraph.

Glasnogovornik modne kuće Alexander McQueen tvrdi da njihova dizajnerica Burton uopće nije znala za skice. Christine Kendall upoznali su tek 13 mjeseci nakon kraljevskog vjenčanja.

– Ne znamo zašto je gđica. Kendall ponovno pokrenula ovu temu, ali njezine tvrdnje su smiješne – zaključuje glasnogovornik.

Foto: Chris Ison/Press Association/PIXSELL

>> Kate Middleton na naslovnici Voguea

>> Princ William, Kate Middleton i djeca prvi put zajedno na snijegu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije