Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadio nastupom

Dino Rađa svirao AC/DC: Ja sam uvreda za prave gitariste

radja dino
Foto: The Trio
1/3
10.02.2014.
u 08:15

U prvim minutama nedjelje u zagrebačkom Industrial Vintage Baru Dino Rađa svirao je na pozornici hitove skupine AC/DC

U prvim minutama nedjelje u zagrebačkom Industrial Vintage Baru dočekalo nas je prvorazredno iznenađenje. Dino Rađa (46) na pozornici je svirao hitove skupine AC/DC “Highway to Hell” i “The Jack”. Našem slavnom košarkašu bila je to gitaristička premijera na domaćoj klupskoj sceni.

– Još do prije pola godine na ovakvo što nisam ni pomišljao, no u krvi mi je igrati za publiku pa sam prihvatio poziv za nastup skupine The Trio, s kojom sam se upoznao na našoj bajkerskoj zabavi. No, nisam ja gitarist, nego samo hobist. Ja sam uvreda za prave gitariste, no naučio sam se služiti dovoljno da to prođe kod 99 posto ljudi koji se ne bave glazbom – rekao nam je, iako njegov učitelj, Thompsonov prvi gitarist Ante Pupačić Pupi, smatra da je Dino jako ritmičan i uporan.

Nakon što je ponovno čuo skandiranje svog imena i doživio snažan pljesak, pitali smo ga je li imao veću tremu nego kada je sa 17 godina debitirao kao košarkaš za Jugoplastiku.

– Drukčije je kada si dijete od 17 jer sada sam puno svjesniji svojih mogućnosti, drukčija je samokontrola. U košarkaškom žargonu mogu reći da sam dobro naučio dvije akcije koje se igraju...

No, izveo je i dva gitaristička sola. Je li to bilo nešto poput slobodnih bacanja za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice?

– Otprilike tako nekako jer svi te gledaju, a ti ne smiješ pogriješiti. Srećom, dečki iz Trija su majstori, spremni pokriti me.

Trio praši repertoar AC/DC-ja koji Dino obožava.

– Kada sam prvi put uzeo gitaru u ruke, cilj mi je bio svirati “Highway to Hell”. Kad sam bio klinac, volio sam tu vrstu glazbe, slušao i Divlje jagode, no bavio sam se košarkom pa nisam imao vremena. Sada mi je žao što nisam u slobodno vrijeme uzimao gitaru i zezao se kao što to čini Ivica Kostelić jer bih sada bio na dalekoj višoj razini.

>>Dino Rađa predvodi reprezentaciju SFRJ-a protiv SSSR-a

>>Rađa poput Dražena kroz noge: Htio sam nešto izvesti

Komentara 2

TT
tik tak
09:03 10.02.2014.

Ne Rađa nisi ti uvreda za prave gitariste nego za prave Hrvate!!!

KA
karambita
22:27 20.03.2014.

A zbog cega je Dino uvreda za prave Hrvate, konju nepotkovani. I koji su to PRAVI HRVATI ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije