Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epicentar elektronske glazbe

Dimensions festival opravdao sva očekivanja spektakularnim trećim izdanjem

Dimensions
Foto: Dan Medhurst
1/23
02.09.2014.
u 12:07

Sedam tisuća posjetitelja iz više od pedeset zemalja svijeta uživalo je u izvedbama dvjestotinjak glazbenika na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu pokraj Pule

Tvrđavom Punta Christo pored Pule četiri je dana, od četvrtka 28. do nedjelje 31. kolovoza, vladao Dimensions festival, koji tri godine za redom predstavlja glazbenike inovativnog i raznolikog elektronskog zvuka. Sedam tisuća posjetitelja iz više od pedeset zemalja svijeta uživalo je u izvedbama dvjestotinjak glazbenika na jedanaest odlično pozicioniranih pozornica tvrđave.

Sunčano vrijeme i prekrasan ambijent tvrđave i okolnog brijunskog arhipelaga savršeno su se uklopili u četiri dana festivala na kojem je predstavljena trenutačno najbolje od svjetske elektronske glazbe.

Najavljivani favoriti festivala opravdali su povjerenje i oduševili posjetitelje: nježni kvartet Warpaint i jazzy-soul veteran Roy Ayers zagrijali su tek okupljene posjetitelje prvog dana festivala, berlinski maestro Marcel Dettmann bio je na usluzi ljubiteljima tvrđeg techna, miljenici eklektičnih melodija plesali su kako je Gilles Peterson svirao, a štovatelji vrhunskih ženskih vokala radovali su se izvedbama Fatime i Kelele. Petak će publici ostati u sjećanju po nastupu engleskog producenta i pijanista Jona Hopkinsa, poznatog po suradnji s Brianom Enoom i bendom Coldplay te snažnom i divnom glasu pjevačice Fatime. Subotnji nastupi Moodymanna, američkog producenta čiji je istoimeni album izašao početkom ove godine, i Andrewa Ashonga ubrajaju se među apsolutne festivalske vrhunce. Isto takav je bio i energičnan DJ set tandema Jackmastera i Onemana koji su do savršenstva doveli glavnu festivalsku pozornicu s disco-dance-house hitovima. Porciju garagea, junglea, hip hopa i trip hopa festivalu su servirali Goldie i predstavnici Hyperdub etikete.

Foto: Dan Medhurst

Nažalost, nevrijeme koje se u nedjelju navečer srušilo nad Pulom, otkazalo je nastupe Juana Atkinsa, Moritza Von Oswalda, Aux 88-a i Underground Resistancea, no ipak nije spriječilo tisuće ljudi da se dostojno plesom oproste od ovogodišnjeg izdanja Dimensions festivala.

Zadnji dani Dimensions festivala ujedno su i posljednji dani pripreme sedmog Outlook festivala koji počinje u četvrtak 4. rujna i traje do nedjelje 7. rujna. Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture će na tvrđavu Punta Christo, okolne pozornice i festivalski kamp privući zavidnih trinaest tisuća posjetitelja, dok je spektakularno otvorenje zakazano za srijedu, 3. rujna, kada će u pulskoj Areni nastupiti Lauren Hill.

>>Spektakularnim nastupom Cariboua i Darksidea otvoren Dimensions festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije