Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vole ga i U Dubajiu

Devetogodišnji Jadran Mihelčić rođen je za pozornicu, hvali ga i Metallica

21.07.2014., Zagreb - Jadran Mihelcic, mladi talentirani glazbenik. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
29.07.2014.
u 13:32

Njegov talent prepoznao je i kultni američki metal bend Iced Earth, s kojim je nastupio lani na Metaldays festivalu pred 12.000 ljudi. – Bilo je ludo! Od reflektora se publika gotovo uopće nije vidjela. A trema? Ma kakva trema, pa naučio sam pjesmu.

Zagrepčanina Jadrana Mihelčića, koji se s roditeljima poslije života u Dubaiju lani vratio u rodni grad, uspjeli smo uhvatiti na proputovanju kroz Zagreb kamo se vratio s plesne radionice iz Novalje na Pagu, a prije odlaska u slovenski Tolmin na festival Metaldays, odakle će pak na obiteljsko proputovanje kamperom po Europi.

Napisao je prvi album

Iako je devetogodišnjak upravo završio četvrti razred, radni tempo mu ne staje jer je aktivan u nastojanju da postane zvijezda. Naime, u Dubaiju je već ostvario slavu. Bio je izvrstan treći na tamošnjem Supertalentu gdje je pjevao u konkurenciji od 2000 djece. Njegov video na kojem pjeva Metallicin hit "Enter Sandman" totalno je oduševio frontmena benda Larsa Ulricha.

– Prije koncerta u Dubaiju Metallica organizirala je natjecanje u kojem obožavatelji šalju svoj video covera neke njihove stvari pa dečki iz benda biraju najboljeg s kim će se upoznati. Poslao sam svoj video i izabrali su me. Čak su mi rekli da su me i prije tog natjecanja vidjeli na YouTubeu i da sam zbilja jako dobar. Oni su cool i prijateljski raspoloženi, nimalo umišljeni – priča Jadran.

Njegov talent prepoznao je i kultni američki metal bend Iced Earth, s kojim je nastupio lani na Metaldays festivalu pred 12.000 ljudi.

– Bilo je ludo! Od reflektora se publika gotovo uopće nije vidjela. A trema? Ma kakva trema, pa naučio sam pjesmu. Rođen sam za pozornicu i spreman na sve što sa sobom takav život nosi. A duga kosa? Ona je moj izbor, nikada nisam sjedio u frizerskoj stolici niti se šišao – tvrdi Jadran.

Glas je naslijedio od bake koja je sjajno pjevala, ali zbog treme nikada javno. Svira klavir u glazbenoj školi i polaže po dva razreda od jednom, a nedavno se zarazio Mozartom i Bachom kojeg je svirao i na orguljama u Orebiću. Mamu tjera da ga vodi na opere, uči operno pjevanje u školi pjevanja Husar & Tomčić, a opsesija glazbom počela je, kaže, dok je bio mali.

– Pjevati sam počeo s četiri godine, i to Divlje jagode. Prva pjesma bili su "Motori". Bili smo s vrtićem na zimovanju i tamo sam je čuo i zaljubio se. Naveo sam vrtićku grupu da, umjesto dječjih pjesmica, pjevaju "Motore", a na kraju sam od tete dobio i zabranu pjevanja jer sam ih pokušao naučiti pjevati i "Fa Fa Fa" od Azre – smije se Jadran.

Ne volim glupa pravila

Tada, kao četverogodišnjak, zaljubio se i u heavy metal kada je na radiju prvi put čuo Iron Maiden. U Dubaiju je pohađao i Rock akademiju, a okušao se i u mjuziklu. – Došla je ekipa s londonskog West Enda i organizirali su audiciju za talentiranu djecu na kojoj sam prošao i sudjelovao u "Oliveru Twistu". Profesionalci su nas učili procesu nastanka mjuzikla. Izveli smo predstavu 15 puta – ispričao je.

Detalje iz svog prebogatog života već je pomalo počeo zaboravljati pa će njegovi roditelji morati zapisivati. Napisao je i desetak pjesama za novi album u kojima, kaže, progovara protiv glupih pravila, a uskoro bi mogao početi nastupati kao pjevač benda We Come One, s kojim bi nakon slave u Dubaiju mogao sada pokoriti i Hrvatsku.

No već sada nije siguran da mu je Zagreb krajnja destinacija, već kaže: – Tata me naučio da, ako hoćeš postati poznat, bježiš u Seattle. To je rodno mjesto većine bendova koji su postali nešto, tako da ni to nije nemoguće.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
matejsenda
00:19 30.07.2014.

Aloooooo jel kod vas u urdništvu itko provjerava šta pišete po novinama????? Frontmen Metalice je James hetfield cija je i slika, a ne Lars Ulrich on je bubnjar!!!! Zašto nas sramotite???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije