Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
početak turneje u hrvatskoj

David Gilmour 12. rujna u pulskoj Areni

David Gilmour and wife Polly Samson, the parents of Charlie Gilmour, leave the Royal Courts of Justice, London, after hearing a plea on behalf of their son for a cut in his 16-month jail sentence for going on a drink and drug-fuelled rampage at a student
Pixsell
05.03.2015.
u 16:00

Nakon devet godina vokal i gitarist Pink Floyda nastupa u Europi, turneja prati njegov novi album, a svira samo u arenama

Prvi put nakon devet godina David Gilmour, najpoznatiji kao vokal i gitarist Pink Floyda, najavio je turneju po Europi i Velikoj Britaniji, a počinje je 12. rujna u pulskoj Areni. Turneja prati izlazak njegova četvrtog studijskog, zasad neimenovanog albuma najavljenog također za rujan, a zanimljivo je da će na turneji svirati isključivo u arenama. Naime, nakon Pule nastupa u Areni Verona 14. rujna, u Teatro Le Mulina u Firenci 15. rujna, nastavlja prema Francuskoj gdje 17. rujna svira u amfiteatru Theatre Antique d'Orange, a 19. rujna i u njemačkoj Oberhausen Konig-Pilsener-Areni. Nakon Europe, na red dolaze tri večeri zaredom u svjetski poznatom Royal Albert Hallu, 23. 24. i 25. rujna u Londonu.

Zadnja Gilmourova turneja bila je 2006. godine u povodu izlaska platinastog albuma "On An Island" koji je odmah ušao u vrh službene liste albuma u Britaniji, a u vrh svjetskih top lista albuma vratio se i s prošlogodišnjim izdanjem Pink Floyda "The Endless River", prvim u 20 godina. Album je postigao platinasti status te srušio sve rekorde u narudžbama putem Amazon.co.uk i postao najbrže prodavani vinilni album godine.

Ulaznice za njegov pulski koncert u prodaju će 6. ožujka u 11 sati, a stajat će 292 kune.

>>40 godina jednog od najvećih albuma u povijesti rocka

Komentara 3

Avatar Vrijeme
Vrijeme
21:22 05.03.2015.

Fantasticno, iskoristite priliku.

DU
Deleted user
16:52 05.03.2015.

napokon jedna lijepa vijest

DR
drznedaj
18:28 05.03.2015.

Od kud informacija o cijeni, jel ima kakav link. Cini mi se dosta mala cijena. Ajde MAja, ak mozete jos stavit taj link

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije