Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUNIO TOP LISTU

David Bowie dostigao Elvisa Presleya

David Bowie
Foto: Reuters
31.01.2016.
u 08:48

Na Top 40 trenutno nalazi čak 12 albuma iz bogatog kataloga nedavno preminulog pjevača

Pokojni David Bowie izjednačio je, činilo se jedinstveni, poduhvat jednako pokojnog Elvisa Presleyja i poput Kralja rock'n'rolla prije njega, nakon smrti napunio britansku ljestvicu najprodavanijih svojim albumima.

Tako se na Top 40 trenutno nalazi čak 12 albuma iz bogatog kataloga nedavno preminulog pjevača. 

Njegov posljednji album "Blackstar" drži broj 1 treći tjedan za redom. Na treće mjesto uspeo se album "Best of Bowie", peti je "Nothing Has Changed", "Hunky Dory" smjestio se na devetom mjestu, a legendarni "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars" trenutno drži deseto mjesto.

Poput Bowieja, i Presley je svojedobno okupirao britansku top listu svojim albumima u tjednima nakon nakon smrti 1977. godine.

Bowie će također ostati upamćen kao drugi izvođač u povijesti koji je istovremeno imao pet albuma u Top 10. Prije njega to je uspjelo Kralju popa Michaelu Jacksonu koji je nakon svoje smrti 2009. u najprodavanijih deset imao čak šest albuma.

Na trenutnoj britanskoj ljestvici najprodavanijih nalaze se i sljedeći albumi Davida Bowieja: "Aladdin Sane" na 20. mjestu, "Low" (27.),  "Heroes" (28.), "Diamond Dogs" (30.), "The Next Day" (31.), "Station to Station (32.) te "Scary Monsters" na broju 36.

U Bowiejevoj sjeni ostala je tako Adele na drugom mjestu top liste s albumom "25", dok je na četvrtom mjestu Justin Bieber i njegov "Purpose". Najtraženiji singl trenutno je "Stitches" mlađahnog Kanađanina Shawna Mendesa.

>> Bowiejev prah bit će prosut na Baliju  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije