Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje svjetske koreografije

DanceStar Gala show rasplesao Poreč: Tisuće posjetitelja na nogama

DanceStar Gala show rasplesao Poreč!
Foto: MARTINA CVEK
1/14
28.05.2016.
u 15:15

Najbolji od najboljih iz Rumunjske, Hrvatske, Južne Afrike, Austrije, Slovačke, Slovenije, Njemačke i Mađarske sinoć su se u porečkoj dvorani Žatika borili za prestižnu titulu pobjednika Gala show-a ovogodišnjeg DanceStara. Titulu pobjednika dobila je plesna skupina Formation iz Mađarske.

Najbolje svjetske koreografije iz svih plesnih kategorija sinoć su doslovno digle na noge nekoliko tisuća posjetitelja na DanceStar Gala show-u u Poreču koji se održao trećeg dana finala ovog jedinstvenog plesnog natjecanja. Almira Osmanović, Igor Barberić, glumac Andrej Dojkić i sportaš Mario Valentić samo su neka od poznatih domaćih i svjetskih lica koji su bili dio ove plesne priče. Pobjednici - plesna skupina Formation iz Mađarske

Poreč, 28. svibnja 2016. - Najbolji od najboljih iz Rumunjske, Hrvatske, Južne Afrike, Austrije, Slovačke, Slovenije, Njemačke i Mađarske sinoć su se u porečkoj dvorani Žatika borili za prestižnu titulu pobjednika Gala show-a ovogodišnjeg DanceStara. Odlična atmosfera i podrška iz publike obilježili su ovu rasplesanu večer tijekom koje se moglo uživati u 18 najboljih koreografija iz raznih kategorija, od baleta, do urbanog plesa i mjuzikla.

Prestižan sudački tim činili su Jose de la Cruz iz SAD-a koji je plesao s najboljim rock i alternativnim glazbenicima kao što su Linkin Park, The Prodigy i Marilyn Manson, Justin Conte koji je radio s Paulom Abdul, Miley Cyrus i Jordan Sparks, naša bivša primabalerina Almira Osmanović te Paul Modjadji iz Južnoafričke Republike kojem je upravo DanceStar poslužio kao odskočna daska u karijeri tijekom koje se osobito ističe njegov rad na filantropskom projektu Dare to Dream.

„Energija koja se ovdje osjeti na svakom koraku i ulaganje u ples bit su ovog natjecanja. Ples je taj koji je objedinio sve te ljude iz različitih dijelova svijeta. Skidam kapu svima onima koji to rade iz hobija, a ostvaruju dobre rezultate za koje se treba jako puno truditi“, rekla je Almira Osmanović. Titulu pobjednika dobila je plesna skupina Formation iz Mađarske.

„Bilo je prekrasno i inspirativno plesati ovdje, osjećaj je uistinu čudesan. Obožavamo ples, to je naš život, svakodnevno treniramo i pobijedili smo. Još ne možemo vjerovati jer je konkurencija uistinu bila snažna. Toliko smo uzbuđeni i sretni da ćemo slaviti čitavu noć. Međusobno smo veliki prijatelji i svi dišemo kao jedno iako smo različitih dobnih skupina. Super nam je tu, ovo je prekrasna zemlja, imate divno more i srdačne ljude“, rekla je Nagy Virog Boglarka, predstavnica plesne skupine Formation iz plesne škole eLTE Best Dance Company iz mađarskog grada Miskolc.

„Ako dolaziš na DanceStar u Poreč, dođi na Gala night. Tu smo na jednom mjestu vidjeli najzanimljivije koreografije i kao i uvijek bio je zaista dobar show. Izbor je uvijek eklektičan, to su vrlo inovativne i zabavne koreografije uz sjajne kostime'', rekao je Igor Barberić.

Foto: MARTINA CVEK

DanceStar je po prvi put posjetio i poznati fitness trener Mario Valentić, inače veliki ljubitelj plesa i pobjednik showa Ples sa zvijezdama 2008.

„Super je znati da je toliko tisuća mladih ljudi došlo u Poreč i okupiralo ga zbog plesa. Atmosfera je ovdje super, vesela i prpošna i smatram da je DanceStar odličan projekt za cijelu Hrvatsku i njezin turizam. Zelena laguna je predivna i već se radujem idućoj godini“, rekao je Mario.

Čak pet dana koliko ovogodišnje DanceStar finale traje vrvi brojnim popratnim događanjima – od besplatnih radionica i seminara, do fotografskog natjecanja na kojem se bira najbolja fotografija plesnog pokreta. Partner projekta je Laguna Poreč, pokrovitelj je Rexona koja uz naporne treninge i veliki trud na putu do finala natjecateljima pruža svježinu i zaštitu u svakom trenutku natjecanja, a cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

>> Od sedam plesnih točaka, čak tri zaslužile zlato

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije