Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paradise lost

Da Benicio Del Toro nije prihvatio ulogu Escobara, ne bi bilo ni filma

19.04.2015.
u 20:30

Dugogodišnju opsesiju krim-miljeom i jednim od najmoćnijih dilera droge redatelj Di Stefano pretvorio je u priču o njegovu životu i kodeksima koji se ne mijenjaju ni pod cijenu života

Lik najkarizmatičnijeg dilera droge Južne Amerike Pabla Escobara godinama je izazov filmskim redateljima.

Nije mu odolio ni Andrea di Stefano čiji romantični triler "Paradise Lost" 30. travnja dolazi u domaća kina. Di Stefana je dugo zanimao svijet organiziranog kriminala u kojem su kodeksi uvijek isti – žene i djeca ne smiju se tući, obitelj je svetinja i ne smiješ je izdati, čak i pod cijenu gubitka povjerenja svog kruga ljudi. No okidač za ovaj film i istraživanje o Escobaru bila je priča koju je čuo od prijatelja policajca, i to o čovjeku kojemu je Escobar povjerio skrivanje svog blaga, prije naručivanja njegova smaknuća, kako bi lokacija ostala tajna.

Bacio se u istraživanje njegova života, rezultat potrage je ovaj film, a i sam redatelj priznaje da ga nikada ne bi snimio da je ulogu Escobara odbio njegov prvi i jedini izbor – glumac Benicio Del Toro.

– Ideja da portretiram ovu verziju Escobara bila mi je uzbudljiva. Morao sam čitati o njegovu životu jer sam prije samo površno bio upoznat s njim. Važno je znati da ovaj film nije priča o njegovu životu, ovo su djelići njegova života ispričani kroz dojmove mladog čovjeka koji izlazi s njegovom nećakinjom. Film otkriva nekoliko aspekata: njegov obiteljski život, doba kad je bio političar, uvid u njegovu okrutnost – kazao je Benicio o svojem liku i dodao:

– Njegova je majka imala velik utjecaj na njega, kao i brat i sestre. To je ta latinska strana kad je obitelj u pitanju. Kao dijete rastao je uz oba roditelja. Ne dolazi iz disfunkcionalne obitelji i nije bio ostavljen. Nije odgajan u ugodnom okruženju, obitelj mu je bila siromašna. Osjećaj za obitelj dobio je još u djetinjstvu i to je zadržao cijelog života. To je na neki način njegova slaba točka. Štoviše, to ga je odvelo u propast. Uvijek je razgovarao s obitelji zbog čega mu nije bilo teško ući u trag. Na taj se aspekt odnosi i najveći dio ovog filma.

"Paradise Lost" ima sve elemente koje ljudi u filmu vole. Iako je Escobar jedan od najmoćnijih krijumčara droge, ni u jednom kadru ne vidi se kokain i prije je riječ filmu o obitelji, neiskrenim vezama i putanji koja iz toga proizlazi i vrijedi ga gledati.

>>Benicio Del Toro: Topim se od srama kad se gledam na filmu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije