Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Antonio Alvarez III.

Uspješan menadžer stvarao dance-hitove pod pseudonimom A3

Antonio Alvarez III.
Foto: Youtube Screenshot
1/6
03.04.2017.
u 21:46

Antonio Alvarez III. na glazbenoj sceni poznat je pod imenom A3, a na britanskim glazbenim ljestvicama imao je pet singlova

 Antonio Alvarez III., čovjek odabran za poziciju člana uprave za restrukturiranje Agrokora, iskusan je poslovni čovjek, respektabilnog obrazovanja na najboljim američkim sveučilištima, ali ima i zabavnu stranu. U svijetu dance-glazbe poznat je pod pseudonimom A3. Nastupao je u brojnim klubovima, ali ima i uspješnice koje su zasjele na britanske top liste najpopularnije glazbe.

S četiri godine preselio se u SAD

Alvarez je predstavljajući svoj album “100% heart” izjavio da se glazbom bavi od djetinjstva te da u njoj uživa, ali da mu je ipak hobi. Rođen je 1966. na Filipinima, majka mu je Filipinka, otac Španjolac, a kad je imao četiri godine obitelj se preselila u SAD. Ipak, ruski Sberbank nije Alvareza zaposlio zbog glazbene karijere, nego zbog iskustva u restrukturiranju. U njegovu životopisu naveden je čak i angažman na projektu spašavanja Lehman Brothersa, prije bankrota jedne od najvećih investicijskih banaka u svijetu. Kao izvršni direktor za restrukturiranje u Europi radi u konzultantskoj kući Alvarez&Marsal, koju je naslijedio od oca. Tvrtka je osnovana 1983. i ima bogato iskustvo u spašavanju posrnulih kompanija. Alvarez već 25 godina radi u privatnim i javnim kompanijama diljem Europe – od Velike Britanije, preko Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Nizozemske, Luksemburga, Švicarske, Finske, Estonije i Rumunjske. Njegov posao u Agrokoru bit će upravo to – kako tvrtku postaviti na noge i upraviti je u smjeru koji joj može osigurati svjetliju budućnost. Alvarez će biti ključna osoba u idućih godinu dana u Agrokoru jer će donositi odluke o tome što će se i koliko platiti dobavljačima i vjerovnicima te koliki će biti otpisi. Njegov posao bit će i izrada plana i ritma prodaje dijela Agrokorova biznisa.

Bit će i bolnih rezova

Navodno se već upoznao s radom Agrokora pa neki kažu i ušao u zanimljivo poslovanje s mjenicama, koje nisu praksa u zapadnim kompanijama. U kojem će smjeru ići restrukturiranje, za sada se samo nagađa. No kako i piše na njegovim službenim stranicama, fokusira kompaniju na poboljšanje izvoza, produktivnost, proizvodnju i proces konsolidacije... Nije za isključiti da će biti i bolnijih rezova jer, među ostalim, to i je posao konzultanata, a na domaćoj je strani da izbori što više socijalnog momenta, koliko god je to moguće. Jasno je da će se ići na rezove, smanjenje broja tvrtki, sigurno i Konzumovih dućana, a potom i na pronalazak kupca za neke od Agrokorovih tvrtki.     

 

 

>>Stručnjak koji će voditi Agrokor: Tko je Antonio Alvarez III.

>>EKSKLUZIVNO U VEČERNJEM: Antonio Alvarez vodit će Agrokor

Ključne riječi

Komentara 8

PR
Pravednik1973
10:17 03.04.2017.

To samo pokazuje koliko nas "ozbiljno" shvačaju ozbiljni igrači iz vana, pa nam šalju zabavljače da nam prave reda.

ŽO
žoržet
11:10 03.04.2017.

a znala sam da je neki 'selebriti' - već mu i ime 'vuče' na čika, frenda zagora te neja...

FI
fixnixx
10:10 03.04.2017.

Kako bi naša istočna braća rekli: "Belosvetske protuhe"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije