Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protest

Cher, Julianne Moore, Robert De Niro i drugi slavni u New Yorku izrazili nezadovoljstvo Trumpom

Cher, Michael Moore, Robert DeNiro
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.01.2017.
u 12:41

"Hoćemo li stotinu dana pružati otpor? Fantastično!" poručio je okupljenima s govornice glumac Alec Baldwin, koji je u nekoliko tjedana postao jedan od najuspješnijih imitatora novoga američkog predsjednika.

Robert De Niro, Cher, Michael Moore, Alec Baldwin, Julianne Moore  i brojni drugi celebrityji pridružili su se u četvrtak navečer u New Yorku tisućama stanovnika Velike Jabuke izražavajući nezadovoljstvo Donaldom Trumpom uoči njegove inauguracije u Washingtonu. 

"Hoćemo li stotinu dana pružati otpor? Fantastično!" poručio je okupljenima s govornice glumac Alec Baldwin, koji je u nekoliko tjedana postao jedan od najuspješnijih imitatora novoga američkog predsjednika. 

Na radost brojnih gledatelja, Baldwin imitira Trumpa svaki tjedan u popularnoj tv-emisiji "Saturday Night Live", istodobno izazivajući milijardera na objavu brojnih gnjevnih tweetova.

Michael Moore okupljenima je poručio: "Mi smo većina... ne odustajte... ja neću odustati!" Pozvao ih je da se odupru svakom pokušaju protjerivanja tajnih imigranata i muslimana iz zemlje. 

"Sutrašnja inauguracija nije kraj, već početak (...), a mi ćemo se nastaviti boriti zajedno", kazao je demokratski gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio.

"Trump voli reći da je stvorio pokret. A sad je na nama da stvaramo pokret. Počinjemo večeras u cijeloj zemlji", rekao je Blasio. 

Među okupljenima bilo je najviše stanovnika Manhattana. Poseban pljesak dobio je Robert de Niro koji je svoje mišljenje o Trumpu javno iznio u listopadu prije izbora, ne birajući riječi. 

"On je očito glup, on je svinja, prevarant koji ne zna što govori, nije ga briga, misli da vlada državom, ne plaća poreze. Colin Powell je najbolje rekao, on je nacionalna katastrofa i sramota za ovu zemlju", kazao je tada popularni glumac.

Na transparentima koje su isticali Newyorčani, među ostalim je pisalo: "Svakodnevno se borite protiv Trumpa" i "Oduprite se".

Politički analitičar Sam Abrams, profesor na newyorškom Sarah Lawrence Collegeu, koji je glasao za Hillary Clinton, kazao je da bi New York mogao postati jedna od glavnih oporbenih platforma novome američkom predsjedniku. 

Komentara 3

BO
bojnik
10:50 21.01.2017.

Sareno drustvo: "Demokracija, da ali ne za neprijatelje naseg sistema!"

HR
HrvatskiPredsjednik
01:11 23.01.2017.

Dosadni ste s ovim ispiranjem mozgova nametanjem vaše demokracije kao jedinu ispravnu skupa sa ova 24-časa koji su neumorni. Manipuliranje kroz novine na sreću, danas nije jedina opcija tako da ispadate smiješni.

ST
stefj
08:54 23.01.2017.

Ova Cher je kao keramička lutka... A sami su si krivi "lijevi" što je Trump izabran. Pretjerali su unisex WC-ima, zabranom da se roditelji zovu mama i tata, imigrantima, socijalom, zapravo agresivnim nametanjem svojih svjetonazora... Bez obzira kakav je, Trump je napravio čudo pobijedivši na izborima. Prvo je iskoristio republikance da se promovira u kandidata, a zatim je kontra medija i svih koji formiraju javno mišljenje pobijedio. O tome će se pisati knjige...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije