Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve riječi nakon gubitka

Céline Dion na komemoraciji: René me štitio i prizemljio

Celine Dion
Foto: Screenshot
1/3
04.02.2016.
u 23:05

Rođeni Kanađanin sada slavnu Celine otkrio je sa samo 12 godina, a podignuo je i hipoteku na kuću kako bi financirao njezin prvi album

Tri tjedna nakon smrti supruga Renéa Angélila, glazbena diva Céline Dion sinoć se pojavila na komemoraciji u njegovu čast, održanoj u Cezarovoj palači u Las Vegasu.

Glazbenica se u dvadesetminutnom govoru osvrnula na  partnerovo snažno značenje u njezinu životu.

– Osjećam njegovu snagu i toplinu u svima vama. Zbog Renéa sam uvijek bila okružena najboljim osobama koje su vjerovale u nas i snažno radile – rekla je Dion. 

 

Suprug pjevačice štitio ju je od detalja eksponirane karijere i obilježio poslovne odluke koje su definirale njen glazbeni put. 

Zaslužan je i za veliki hit "My Heart Will Go On". Iako su mnogi bili sumnjičavi oko uspjeha pjesme, René je odlučio riskirati. Nakon izlaska Titanicove uspješnice njezin glas postao je svjetski priznat i cijenjen.

Spomenula je i da je René oduvijek pazio na nju i pomogao joj da ostane prizemljena.

 – Nikad nisam sudjelovala u sastancima koje je imao, štitio me od prvog dana – rekla je na komemoraciji. 

Iako na istoj lokaciji u Las Vegasu ima koncertne nastupe, ovog puta njezina glazba svirala je u pozadini. Instrumentalna verzija "Because You Loved Me" puštena je između govora, a Celinen višegodišnji suradnik i prijatelj David Foster otpjevao je pjesmu "The Color of My Love".

 Kompozicija koja je prije 21 godinu svirala na njihovu vjenčanju, glazbenicu je rasplakala.

 

Photo: Gérard Schachmes

Posted by Celine Dion on 3. veljača 2016

Na pogrebu održanom 22. siječnja, njihov sin René-Charles održao je hvalospjev pred 700 ljudi na groblju Notre-Dame-des-Neiges. Dan prije, obitelj Dion sedam sati provela je na javnom bdijenju, a uz pjesmu "Pour que tu m'aimes encore" ispratili su Reneov lijes.

Prisutni su Angelila opisali kao dragog, darežljivog i potpuno odanog muškarca, posebno svojoj ženi i njenom talentu.

Rođeni Kanađanin sada slavnu Celine otkrio je sa samo 12 godina, a podignuo je i hipoteku na kuću kako bi financirao njen prvi album.

 Voljeni René preminuo je 14. siječnja nakon bitke s karcinomom. Imao je 73 godine. 

>> Céline Dion oprostila se s ljubavi svog života

Komentara 1

TA
tajcy
20:44 05.02.2016.

vrhunska glazbenica ,majka i supruga...teško joj je jako ali s vremenom.tuga ce pomalo nestati... a ostat ce za cijeli život predivna sijecanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije