Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči koncerta

Boris Novković: Iva razumije moje hirove i prava je podrška

25.04.2015., Zagreb - Pjevac Boris Novkovic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
02.05.2015.
u 11:11

Od klinca koji baca cijeli album do umjetnika sa 30 godina staža dug je put prošao Boris Novković, čijem se nastupu u Lisinskom 8. svibnja vesele obožavatelji Na početku karijere jedan je album bacio u smeće jer njime nije bio zadovoljan, a i danas b

Kada je sredinom osamdesetih objavio album "Kuda idu izgubljene djevojke", Boris Novković postao je nova zvijezda na estradnom nebu. Imao je 18 godina, bio je početnik i ljubitelj Beatlesa, no veliki hit "Tamara" vinuo ga je prema samom vrhu. Pred njim je bila blistava karijera. Čak 30 godina traje Novkovićeva karijera, tijekom koje je uvijek težio savršenstvu. dokazuje to i potez koji je napravio tih davnih osamdesetih godina. Šest mjeseci, naime, radio je na albumu, no na kraju ga je bacio u smeće. Shvatio je, kaže, da to nije to. Danas, otkriva nam uz smijeh, nije siguran bi li napravio isto, no nikad se ne zna.

Koncert života

– Ovako, s vremenskim odmakom, možda ta odluka i nije bila ispravna. Dogodilo se to da sam sa suradnicima odradio album, no čekali smo s datumom objave. Kako su prolazili dani i mjeseci, a ja preslušavao album, nalazio sam mu sve više mana. Tako sam ga na kraju bacio. I danas bih napravio isto kada ne bih bio zadovoljan. Pod pretpostavkom da smo dali najviše što smo mogli – kaže Novković.

Sve od sebe daje i uoči velikog koncerta u Lisinskom, koji će se održati 8. svibnja. Kako kaže, pripreme teku sjajno. – Pripreme teku odlično, sve ide po planu. Sprema se velik i lijep koncert, nakon četiri godine ponovno u Zagrebu. Koncert će obilježiti najveći hitovi moje karijere, kojima će Zagrebačka filharmonija dati novi život i dimenziju – najavljuje Novković. S njim će u Lisinskom pjevati i gosti, pa će tako glazbenik ugostiti pjevačicu fada iz Portugala, kao i mlade polaznike glazbene škole Husar – Tomčić. 
Osvrnuo se Novković i na natjecanja na kojima mladi glazbenici imaju prilike pokazati svoj talent, a "najsvježiji" primjer je The Voice.

– Svako vrijeme nosi svoje zakonitosti. Ovako je pravednije, svatko ima priliku pokazati se. Ono što je škakljivo u svemu jest to što se mnoge mlade ljude iskorištava za televizijski show. S jedne je strane to dobro, a s druge otežavajuće. Lakše se pokazati i predstaviti, no opet smo na tome da se najposebniji uspijevaju probiti i iskazati – smatra Novković. U svemu su mu velika podrška djeca i djevojka Iva, s kojom je u vezi tri godine.

– Dečki su još mali, ali vole glazbu, geni rade svoje. Stariji sin već sluša glazbu namijenjenu starijim ljudima, primjerice grupu Chicago. Očita je njihova naklonost i ljubav prema glazbi – kaže glazbenik.

Ljubavna kemija

Priznaje i da od partnerice Ive, inače slikarice, ima veliko razumijevanje i podršku. - Moram imati podršku sa strane. U odnosu sa sinovima uživam, oni mi pune baterije. Iva, s druge strane, razumije sve moje hirove, sve ono što umjetnik posjeduje jer se i sama bavi umjetnošću. Razumije sve probleme i osebujnosti ovog posla te mi je velika podrška – kaže Boris Novković. Ipak, na pitanje smatra li da je lakše održavati vezu s umjetnicom, ženom istog životnog usmjerenja, odgovara:

– Ne nužno. Najvažnija je kemija, mogla bi se baviti i nekim drugim zanimanjem, ako toga ima, sve se može. Ipak, lakše je ovako, komplementarni smo, a tu je i fleksibilno radno vrijeme koje nam ostavlja dosta vremena da se posvetimo jedno drugom .

>>Boris Novković predstavio novi spot za pjesmu 'Reci mi' i najavio veliki koncert u Lisinskom

>>Premijerno pogledajte novi video spot Borisa Novkovića za pjesmu 'Reci mi'!

Komentara 1

U1
ursus_1212
15:01 03.05.2015.

Jesi ti onaj sto ostavi trudnu ženu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije